Slaapwel


Gebreide slaapzak is klaar…net op tijd want deze morgen lag er 5cm sneeuw in de tuin! Het wordt erg koud ’s nachts en de baby groeit snel, maar dat is geen probleem voor deze slimme slaapzak: de onderzijde is open en is een paar cm breder dan de bovenzijde, zo kan ik de slaapzak omgekeerd aandoen als baby dikker wordt!

Het is een gebreide rechte lap met bovenaan en onderaan een boord van 5cm in kabels (je kan ook gewoon boordsteek breien als je geen kabels wil of kan). De bovenste kabels zijn met kleinere priemen gebreid dan de onderste, zo bekom je een smallere opening bovenaan. Je breit zo lang als je zelf nodig vind. Je hoeft enkel de zijnaad dicht te naaien en het is klaar. Wie een preciezere uitleg wil van afmetingen of aantal opgezette steken, mag altijd een mailtje sturen.

5 gedachtes over “Slaapwel

 1. Cathi zegt:

  Hallo tantehilde,  jammer dat ik de foto van de slaapzak niet kan zien, was er erg benieuwd naar. In januari a.s. word ons tweede kleinkindje geboren en ik wil verschillende spulletjes breien, onderanderen een slaapzak. Misschien zou ik de foto toegestuurd kunnen krijgen.
   
  Alvast bedankt
  Cathi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s