Vogeltje gij zijt gevangen..

S. en W. gaan trouwen. S. is een nicht van mij en weet dat ik al eens kleedjes zelf maak. Op hun (groene) trouwuitnodiging stond geschreven: “dresscode: avondkledij in het groen”. Ik liet haar op facebook weten dat wij zeker zouden komen meevieren , en ze gaf me als antwoord: “Aha super goed nieuws dadde, ik verwacht van u in het bijzonder een mega-groene outfit 🙂 “

‘k Ben dus al maanden aan het bedenken wat voor kleed ik eigenlijk wil.  Ik dacht eerst aan een knalgroene taft en dit patroon.  Maar ik vond nergens hét soort groen dat ik zocht en toen begon de tijd te dringen.  Maar zoals het dikwijls gaat: als je stopt met zoeken, dan vindt je het wel.  En dus stond ik op een dag in Tienen bij Isabo,een hoedenmaakster die ook stof verkoopt.  Nee, het knalgroene taft van mijn verlanglijstje had ze niet, maar wel Michael Miller stofjes!  En ineens wist ik het: ik maak gewoon een heel simpel zomerkleedje dat ik ook voor gewoon kan dragen, maar met een speciaal stofje en dat net iets extra erop:

 

Ik weet zeker dat nicht S. er hartelijk om kan lachen! Haha, “vogeltje gij zijt gevangen”, hebt ge ‘m, hebt ge’m?

36 gedachtes over “Vogeltje gij zijt gevangen..

 1. raffie zegt:

  Wauw Hilde dat is echt een super jurk.
  Wat ben je toch knap!!! Enne die tekst ik vind ‘m erg grappig helemaal hoe jij erover schrijft! leuk hoor je zal zeker de show stelen, en je nicht zal niet teleurgesteld zijn in wat je aan hebt. Veel plezier.

  Like

 2. hilde zegt:

  it says: “little bird you are caught” it’s from a popular children’s song. Ik heb het er zelf op geborduurd. Het patroon komt van een oude knippie, maar vraag me niet meer welke, wnat ik heb het patroon al zeker 3 keer gebruikt, elk jaar maak ik mezelf een zomerjurk met dit patroon. De stof van het kamerscherm is van ikea, het was het scherm voor winand zijn wiegje: http://www.tantehilde.be/wrdprss/?p=137

  Like

 3. knofje zegt:

  Wat een schitterende jurk! – pas op dat je niet teveel schittert en de aandacht van de bruid af leidt 😉
  Het zit echt kunstig in elkaar en die groene knoopjes zijn echt een geweldig detail (evenals het borduursel- zóo schattig!) Wauw, helemaal super!
  Trouwens: best gewaagd van je nicht om groen als dresscode te hebben!

  Like

 4. meisjesmama zegt:

  Wauw Hilde! Je ziet er stralend uit in die prachtige jurk!!! Mooie stof en tof patroon.
  Maarre…had ik niet ergens gelezen dat je die van Pretty Ditty ging maken? Toch? Zou ik wel geweldig vinden als iemand het eens maakte en dan een blogpostje schreef over het hoe en wat 😀

  Like

 5. hilde zegt:

  ahum meisjesmama, inderdaad, betrapt! Wil je het verhaal echt horen? Ik had inderdaad de jurk gemaakt en al bij al viel het goed mee.
  Maar toen ik de jurk aandeed, keek mijn oudste dochter me argwanend aan: “mama, je moet nog zo bandjes doen aan je schouders, anders kan iedereen je ‘bikini’ zien”.
  “Neehe” zei ik daarop, “die kan je niet zien, want die ga ik niet aandoen”.
  En toen mijn dochter weer: “Ekes,ma ekest, ga je dan echt ZONDER biniki naar dat feest? ekest, mama, zo mag je toch niet rondlopen”.
  Dus tja, toen was de moed al naar mijn schoenen gezakt en bedacht ik me maar dat ik daar toch maar niet mee stond en me al helemaal niet op mijn gemak zou voelen in een strapless jurk. En om er dan toch bandjes aan te zetten…ach de goesting voor die jurk was al over…

  Like

 6. Martine zegt:

  Proficiat ! Wéér zoiets moois gemaakt. Gedurft stofje. Je kiest altijd het perfecte stofje voor iets.
  Het staat je goed en ja, je vriendin zal het zeer waarderen ,je kleedje.

  Like

 7. Hannie zegt:

  Wat ’n leuk jurkje, feestelijk en toch ook voor elke dag! Dat komt door dat bijzondere stofje, echt leuk. En leuk die tekst. Wij Hollanders zouden zeggen: Kip, ik heb je! haha.
  Groetjes, Hannie

  Like

 8. Cisca zegt:

  Leuk, en echt een ontzettend mooie stof.

  Even iets heel anders, nadat ik alle comments had gelezen, voor onder een strapless jurk zijn er best handige plak bh’s. Die gebruik ik altijd en ze bevallen mij prima!

  Like

 9. Sofie zegt:

  En die beruchte nicht vond het kleedje super grappig, super groen en héél mooi!!!! En zit nog op haar wolkje in haar kooitje!
  Hilde we moeten dringend nog eens afspreken dan kan ik u alle trouw-verhalen uit de doeken doen!
  dikke kus
  nichtje Sofie

  Like

 10. sas zegt:

  WAUW! t is de eerste keer dat ik je webstek bezoek en mijn mond valt open van al dat moois! wat een prachtige jurk met een mooie snit en een leuk patroon (love the colour).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s