Ruil eens een pop voor een breitas.

Ik hou van felle kleuren, ruitjes, strepen, libertystofjes,…” zei Ziggy.   Ik maakte haar een pop en kreeg in ruil een breitas.  Een hele grote handige breitas met veel vakjes: voor de breinaalden, de schaar,voor het breiboekje.  Een los hoesje mét naalden én mijn naam erop geborduurd! Echt handig!! Kan niemand ermee gaan lopen. ‘k Heb dadelijk mijn breispul erin gestoken:

Voor haar pop zette ik nog wat steken op mijn breinaalden en wou het popje haar eigen breiwerk meegeven, met breipriemen van tandenstokertjes gemaakt. Maar wie wil nu een pop die daar maar zit te breien?  Idee werd dus afgevoerd, maar ondertussen had ik haar breiwerkje wel al opgezet. ‘k Heb het dan maar zelf verdergebreid en het werd een lange groene sjaal.  Als felle kleur bij haar bloemetjes-outfit, en streepjeskousen. Dan heeft ze geen kou , tenslotte wordt het binnenkort toch herfst, niet?

ps Schattig he, die bambi! Die heeft mijn moeder ooit gemaakt toen ik klein was.

15 gedachtes over “Ruil eens een pop voor een breitas.

 1. eloleo zegt:

  Wreed schoon, zowel de tas als de pop als de bambi. En ook poeperdekakjes (ha, ik heb schoolgaande jeugd in huis), ik moet me reppen want Ziggy is pas na onze swapdeal in gang geschoten en ze is nu al klaar.

  Like

 2. ziggy zegt:

  hey allemaal,

  ik weet dat het niet geloofwaardig klinkt maar ik heb het popje vandaag aangekregen en… het is nog mooier in het echt dan op foto!!!!!
  t zal een fijn vriendinnetje worden voor de baby onderweg
  wees maar zeker dat er goed voor gezorgd zal worden, k zet meteen een wollen sjaaltje op zodat het popje na de herfst van katoen naar wol kan wisselen
  vreet wel merci!
  nog veel succes en plezier met het handwerken allemaal!
  grz

  Like

 3. hilde zegt:

  Dag ziggy, ik krijg bijna rode wangen 😉 Ik ben blij dat je ze mooi vindt en ze zal zeker goede companie zijn voor je baby-onderweg!! Proficiat met de zwangerschap trouwens! groetjes
  hilde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s