Kampvuur

Met al dat gestempel in blogland, heb ik me niet meer kunnen inhouden. Ik ben een stel gutsen gaan kopen en een pak goeiekope gommen in de aldi en heb wat stempeltjes gemaakt: een kampvuur, een dampende chocomelk en een worst. 

En toen hebben we een groots kampvuur gehouden: een enorm vuur van alle snoeihout van afgelopen jaar. Want er waren 2 kindertjes jarig. Mattijs werd 9 en Birgit werd er 7. We nodigden 10 vriendjes per klas uit, samen met hun ouders en deelden warme chocomelk uit en maakten hotdogs met ketchup, mayonaise en mosterd. Lekker, warm en gezellig!

 

Tja, de foto's zijn niet echt geweldig gelukt (ze zijn zelfs een beetje veel mislukt), maar het was dan ook pikdonker en ik had geen statief bij.  Maar het toont wel de sfeer.  Het pad werd verlicht met de papieren bruine zakjes van ava, gevuld met zand en een theelichtje, werkt perfect!

Het winkelkraampje is ook zelfgemaakt. Mijn man altijd zegt: "een pallet heb je nooit teveel".  Wij verzamelen dus elke pallet die binnen handbereik komt.  Met twee van zo'n palletten en wat langere planken maakten mijn zoon en man afgelopen zomer een winkelkraam. Daarin verkochten de kinderen 's zondags water, wafels en geschilderde schelpen aan onschuldige wandelaars en fietsers.  

  

 

Dit weekend was het dus een chocomelk en hotdog-kraam. Die arme kindertjes van ons, die mochten niet meespelen met hun vriendjes, die moesten werken op hun eigen feestje!

18 gedachtes over “Kampvuur

 1. eloleo zegt:

  Oh, geweldig! Ik wist (afin, ik had een straf vermoeden), dat deze post eraan zat te komen en ik was al op de uitkijk gaan staan. ’t Ziet er allemaal bere-gezellig uit! Nog een late hieperdepiep voor de jarigen.

  Like

 2. hilde zegt:

  De boerderij is van de grootouders van mijn man geweest. Sinds zij gestorven zijn (lang voor wij trouwden), bleef het huis altijd goed onderhouden (verwarming, kuisen), en bleven de stallen en schuur in gebruik. Het is altijd een soort van ‘buitenverblijf’ geweest voor ons, waar we bijna elk weekend naartoe gaan. Begin dit jaar hebben wij ze dus overgekocht en nu is het wachten op de bouwvergunning en de goedkeuring van monumentenzorg om met de verbouwingen te starten (want het is een geklasseerde hoeve)

  Like

 3. knofje zegt:

  Och, wat ontzettend schattig.. dat kraampje van palleds! Hoe lief staan ze daar te verkopen, zo toegewijd..
  Zo’n vuur is geweldig, wat leuk dat je er zo’n feest van hebt gemaakt!

  Like

 4. Kaatjeto zegt:

  Hoi,
  Ik volg al langer je blog en word vrolijk van je ideeën en belevenissen met je kids !
  OOk deze keer weer : dat kraampje van paletten is super !
  Ik hoop dat mijn ventje snel thuiskomt, want ik heb de fotookes afgeprint om hem overtuigd te krijgen ook zo’n kraampje te maken.
  Echt super, ik loop er van over. Dat moet ik gewoon ook hebben 🙂
  Misschien een idee om dat in een volgende blogpost toe te lichten.:)
  (geen verplichting hoor, want de madam die dit schrijft heeft goed zeggen, ik heb niet eens zelf een blog)
  Veel groetjes,Kaatjeto

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s