Bobbelmuts en bobbeltrui

Ik koos eens een fris kleurtje groen en een zacht bolletje wit uit mijn voorraad en breide een bobbelmuts, want elke baby zou een bobbelmuts moeten hebben.  Ik maakte het voor de -toen nog niet geboren- baby van Mme Zsazsa. Toen het mutsje klaar was, was Abel geboren, maar ik was eigenlijk nog niet uitgebreid en ik zette opnieuw 120st op mijn naalden met dat groene kleurtje en dat zacht wit.

Een week later viel dat geboortekaartje in de bus. Geweldig! Het lijkt alsof ik het met opzet gedaan heb: een bloemkoolmuts voor een bloemkoolkindje! Hoe schattig en hoe toepasselijk is dat?

Handig zal het zeker zijn, want er zijn geen dichtgenaaide naden. Geen hoofdje of armpjes door kleine openingen wurmen, geen gefriemel met kleine knoopjes en knoopsgaten: openleggen, baby erop, en hupla pitsers weer dicht.

Alstublieft, Abeltje, voor jou, je bent een keischattige baby!

Ik heb mijn rommelige notities wat geordend en het netjes uitgeschreven voor wie het ook eens wil maken. 

Het mutsje komt van hier.

18 gedachtes over “Bobbelmuts en bobbeltrui

  1. MiekK's zegt:

    Wat schattig, daar is Abel (en zijn mama) vast heel blij mee! Ik wou dat ik daar ook wat meer tijd voor had.
    Leuke stempels ook trouwens! Ik heb toevallig ook wat stempel-maak benodigdheden besteld, dus binnenkort ga ik dat ook eens proberen. Het wordt bijna een soort hype haha!

    Like

  2. Karoeza zegt:

    Erg handig, zo’n truitje dat je niet over t hoofdje hoeft te doen. Scheelt een hoop gehannes met zo’n lief klein beebje. Ga even spieken naar t geboortekaartje, want daar ben ik na de bloemkoolopmerking toch wel nieuwsgierig naar 😉

    Like

  3. hilde zegt:

    ja die babypop is echt helemaal zo braaf als haar poppenmoeder, want…dat ben IK! Tis een porseleinen pop die ik ooit in een lang vervlogen leven zelf gemaakt heb. en mijn kinderen vinden ze vreselijk lelijk!

    Like

  4. hilde zegt:

    ja, daar kan ik nogal eens mee uitpakken he, met die pop! maar het antwoord is zeer simpel: ’t was een cursus porseleinen poppen maken: het hoofd, de handjes en voetjes waren zijn in porselein gegoten in waren al gebakken en al en wij moesten ze alleen schilderen. Ze heeft een stoffen lijf en zelfs dat heeft de cursiste ineen gestoken voor mij. HEt duurde allemaal wel 2 dagen, en ik zat daar als enige 18jarige tussen allemaal oude omaatjes, maar twas wel reuze gezellig!! met deze uitleg val ik natuurlijk wel van mijn sokkel he?

    Like

  5. An zegt:

    Zó mooi! Ik vind dat bloemkoolreliëfke geweldig. Zelf kan ik niet breien, maar ik heb (niet gelogen) een ‘tante Hilde’ die dat geweldig kan. En zij kan er vast ook voor zorgen dat het een debardeurke wordt voor een 9-maanderke. Bedankt dus voor de beschrijving.

    Like

  6. hilde zegt:

    Laat het mij weten als de bobbeldebardeurkes en -mutskes gebreid zijn, ik wil ze wel eens zien,en ik wil wel horen of mijn beschrijving duidelijk is voor anderen dan ikzelf…

    Like

  7. truusje zegt:

    Hallo!

    Ik zou dit heel graag willen breien, maar zou je mij deze zijn beter willen uitleggen? `Laat de volgende steek vallen en rafel tot 4 st uit, steek je naald in de 5e lus en onder de 4 uitgehaalde lussen en brei deze st r samen met de 4 lussen`

    Ik begrijp niet precies hoe ik dat moet doen.

    En hoe doe je 'afkanten' en 'afzetten'? (verschil snap ik niet)

    Dank je wel!

    Groetjes

    Like

Plaats een reactie