Voor meisjesmama:

Was het oorspronkelijk zo een wiegje?

Hier heb ik uuuuuuren mee gespeeld als kind, en nu mijn dochters. Hier is de stof nog in goeie staat, zelfs zonder al te veel vlekken. Alleen valt het wiegje door al dat gespeel wat uit elkaar, misschien moet ik er wat vleugelvijzen indraaien, maar wat is dat eigenlijk?

8 gedachtes over “Voor meisjesmama:

 1. meisjesmama zegt:

  Maar allez seg!!! Dat is gewoonweg KREK hetzelfde wiegje!!! Zo tof!!!
  De oorspronkelijke stof was toch anders. De jouwe ziet eruit als lakenkatoen, bij mij was dat nylon (of polyester ofzo, in elk geval geen katoen), heel lichte stof, je kon erdoor kijken. Maar de stofdelen zijn wel op dezelfde manier aan het wiegje bevestigd. Het is een soort zak dat tussen de metalen stangen hangt. Was wel een serieus rekenklusje om alles mooi te laten passen. Ik kon niet afgaan op de oorspronkelijke bekleding omdat dat gewoon 1 lap stof was met 4 tunnels. Het leek mij beter om in de ‘zak’ ook 4 naden te hebben zodat het mooier zou passen. Ik denk dat ik er nog wel een stuk licht hout of zwaar karton onderin ga leggen dan zakken de poppen niet zo hard door 🙂 Hoe is dat bij jouw wiegje?
  Toen ik het wiegje kocht zaten de stangen die dwars lopen bevestigd met vleugelvijzen aan de 2 steunen opzij. Dus een gewone vijs erdoor maar in plaats van een moer, vastgezet met een soort vleugelmoer (die je dus gemakkelijk met de hand kunt aandraaien). Bij mijn wiegje gaan de poten soms ook wat uit den haak staan, maar voorlopig valt het nog niet uit elkaar 🙂

  Like

 2. hilde zegt:

  Deze stof is ook geen katoen hoor, het is eigenlijk iets heel onaangenaams nylonachtig. het is inderdaad ook een zak waar een soort plastieken matras in hangt (met katoen overtrokken) en opgevuld met euh – iets niet zacht – stro ofzo, of plastiek, in ieder geval ik zou er mijn eigen baby niet inleggen. Het zakt inderdaad nogal door en wiebelt heel erg. Er is bij mij een van scharnieren (of is het geen scharnier, het is zo een ‘hoekstuk’) gebroken waardoor de poten naar binnen floepen als je eraan komt en de hele boel dus omvalt. De wieltjes staan ook helemaal kaduuk en de stang van de hemel is ook scheefgetrokken. maar wat wil je, er is ook altijd intens mee gespeeld. Ik geloof dat ik 13 was toen ik nog steeds met mijn babypoppen speelde en ze in die wieg neerlegde. Er zijn echt prachtige 8mm filmpjes van mezelve die de pop in de wieg legt en het gordijn probeert dicht te doen, maar als die gordijntjes dan niet mooi over de zijkant blijven hangen en naar voren hangen, werd ik als 2jarige helemaal gefrustreerd 😉 (ik ben het nu nog als ik eraan terugdenk 😉 )
  Eigenlijk zou ik er eens werk van moeten maken om het helemaal te herstellen, maar ik ben niet zo technisch aangelegd met schroeven enzo, er zou eigenlijk een nieuw hoekstuk opmoeten waarschijnlijk

  Zalig gewoon dat jij net hetzelfde wiegje gevonden hebt. Soms denk ik dat ik de bekleding ook wil veranderen, gewoon omdat dat leuk is om te doen. Maar de stof is eigenlijk echt nog helemaal ok, op een paar vlekken op de matras na.
  Grappig dat mijn moeder vroeger dus ook lakentjes heeft gemaakt voor dat wiegje, een beetje zoals de jouwe, met een bloemetjesbandje op de bovenrand. Dat moet hier ook nog ergens slingeren, maar met al die rommel hier in huis heb ik het nu niet dadelijk teruggevonden.

  Like

 3. hilde zegt:

  ah en nog iets meisjesmama: wij hebben dan ook nog eens dezelfde bedden voor onze dochters haha! alleen is mijn behangpapier niet zo mooi als dat bij jullie, maar daar komt wel verandering in als we verhuizen, dan moet ik eens in gent naar die oude behangpapier-gezustertjes komen, me dunkt…

  Like

 4. meisjesmama zegt:

  @tante Hilde: Kan alleen maar zeggen dat je goeie smaak hebt 😀 ja doen hoor! De gezusters Priem zijn een belevenis op zich! En zo goedkoop eigenlijk, tenminste als je gaat voor echt oud behang. Ze hebben er ook ‘nieuw-retro’ en dat is vliesbehang vaak, kost al gauw 3x zoveel als echte retro 🙂

  Like

 5. hilde zegt:

  jahaaa mintgroen! en mijn dochter is daar zo ongelukkig over, want haar jongere zus heeft hetzelfde bed, maar dan knalrood en zij wou ook graag zo een felle kleur en niet zo een flets groen, ocharme. 1 bed komt van de kringloopwinkel, en het andere is het kinderbed van mijn schoonmoeder. Zalig vind ik dat om iets te herbruiken wat al lang in de familie is.
  En over dat behangpapier, ik kan me eigenlijk voorstellen dat hun voorraad oude behangpapier toch niet onuitputtelijk is, misschien moet ik er sneller werk van maken om iets uit te gaan zoeken dan tegen de tijd dat ik ga behangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s