Rokje à la meisjesmama en een schortje

Geweldig mooi vind ik ze, die rokjes van meisjesmama. Ik maakte er dus ook eentje met haar beschrijving.

 

Ik heb het wel lichtelijk aangepast: ik maakte geen tailleband. Ik heb gewoon boven en onderrok aan elkaar gestikt (goede kant van de onderste rok op de averechte kant van de buitenrok).

  

Toen stikte ik de elastiek dicht en zette die met kopspelden vast tussen de 2 rokken. Zo kon ik in één keer de tunnel met elastiek vaststikken zonder een opening te moeten laten en zat de elastiek er voorzeker zonder draaiing in vast. Ik stikte het met het ritsvoetje, zo bleef ik mooi naast de elastiek en niet erop.

Probleem nadien was wel dat de elastiek te breed afgemeten was en de rok zakte van haar heupen tijdens de fotosessie. Daar zat ik dan met mijn mooi gestikte tunnel, kon ik het terug openprutsen en aanpassen.  Slechte tip dus. En na dit avontuur wou inez de rok niet eens meer!! Haar oudere zus wou de rok wel, da’s een geluk met zoveel dochters in huis.

Diezelfde oudste dochter zag de bloemenstof liggen en wou “een schortje zoals Alice in Wonderland, maar dan zonder dat bovenaan en ook met zakjes en een strik”. Ik was nu toch aan het rimpelen met de naaimachine, dus dat ging snel.

  

Een simpel knoopschortje dus: een rechte lap stof, bovenaan rimpelen en tussen het striklint mee vaststikken en toen zette ik er ook nog 2 zakjes op. En toen wou de andere dochter ook zo een schortje. Dat is een nadeeltje van zoveel dochters in huis…

Jullie weten toch hoe je zo een zakje zo mooi rond krijgt? Maak het patroon van je zakje in een stuk karton.   Knip het uit de stof met 0.5cm naad.   Werk alvast de bovenrand af (hier dus met rimpelrandje eraan). Drieg nu met de hand rondom rond het zakje, leg het karton erop en trek de draad aan. Strijken, karton weghalen, op z’n plaats spelden en stikken.

 

 

9 gedachtes over “Rokje à la meisjesmama en een schortje

 1. meisjesmama zegt:

  oooh Hilde! Dat schortje!!! Dat is gewoon te plezant he! Jammer dat mijn dames zeker 3 schorten elks hebben (blijkbaar een populair cadeau voor meisjes tussen 2 en 3 jaar). En ik doe zelf eigenlijk niet aan schorten. Schoon stofke ook trouwens!
  En die elastiek, daar zou ik op die manier echt schrik van hebben se, ik zou daar dus gewoon boenk op zitten met mijn naald. En stikt dat dan niet moeilijk zo, terwijl die elastiek oprekt?
  Uw dochter staat wel goddelijk op die tweede foto he seg!

  Like

 2. hilde zegt:

  ikzelf doe wel helemaal aan schorten! Ik vind dat geweldig handig thuis, geen vettige kinderpollen of snottebellen aan mijn rok en altijd een zak om vanalles in te steken als je je handen moet vrijhebben. Echt, ik loop de hele dag met een schort omgebonden.
  Tja, die tunnel stikken met de elastiek er al in was op zich niet moeilijk, en met dat ritsvoetje bleef ik mooi naast de elastiek, geen probleem. maar het was inderdaad beetje te omslachtig.
  Bedoel je die foto van de dochter met het rokje en de rode jas (dat is een echt fotomodel, die heeft 100 poses aangenomen en ik heb 90 fotos getrokken, ik kon niet volgen met mijne kodak. Of bedoel je de middelste foto van de dochter met het schortje aan? die was ook helemaal in hare goei bij het fotos maken 😉 das ook een zotte trees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s