Lucas

 Grappig, dat hij op echte levendige kindjes blijkt te lijken.  Maar dit is geen funky fender, noch dat onthaalkindje, zijn naam is Lucas.  Hij hoeft ook niet bloot te blijven, kreeg geen hawai-zwemshort, maar wel een simpele witte t-shirt, een blauwe broek, en bruine laarsjes.

  

En zo lijkt hij het meest van al toch op het mannetje op dit geboortekaartje, toch? Dat was alleszins de bedoeling. De reden waarom hij toch wel meer dan een week in zijn blootje op de kast heeft gezeten, zijn die kleine figuurtjes op het t-shirt van het getekende mannetje. 

  

 
Die figuurtjes zou ik stempelen, want dat had ik 2jaar geleden voor het popje van de grote broer van Lukas ook gedaan.

De stempel was mooi gelukt, en ik testte het een paar keer uit op een papier. Maar ik had geen textielinkt. Gewone inkt op stof was uitgesloten, want ik heb ooit poppenoogjes met een stift getekend (ipv potlood zoals gewoonlijk) voor ik ze erop borduurde . Na veel natte kussen werd haar hele gezichtje blauw en toen heb ik dus poppendokter gespeeld en haar een volledig nieuw gezicht gegeven. Nee, geen gewone inkt dus op stof.

In afwachting van textielinkt (die ik vandaag plande te gaan kopen), wil ik er zeker van zijn dat er geen ‘gewone’ inkt meer aan mijn stempeltje hangt: wat doe ik dus? Ik wrijf eens goed hard met mijn teer stempeltje over een blad papier..en ik wrijf het hele stempeltje in frut vaneen…alé zeg, hoe dom?

Maar daarmee had ik er schoon genoeg van, die stomme stempel ook en dat geprul met die inkt.  Dus deed ik waar ik wel goed in ben: en dat is met naald en draad en dus staat er één figuurtje op het t-shirt geborduurd.

 

(al zijn dit wel funky haartjes natuurlijk).

Veel knuffelplezier Lucas!

22 gedachtes over “Lucas

 1. MiekK's zegt:

  Ja, hij lijkt precies op het jochie van ’t kaartje, leuk hoor! En wat een gedoe met die stempel, haha! Ik vind het shirtje zo geborduurd zelfs nog mooier denk ik. Dus dan is het minder erg van je stempel, toch?
  (Leuke naam trouwens, al zeg ik het zelf 😉 )

  Like

 2. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Ah, oké, hij is voor een ander schattig ventje dat geboren is. Hij zal er blij mee zijn ,Maak je de popjes uit je hoofd of volgens patroon?
  Maak je altijd een cadeau volgens het geboortekaartje ? En als het eentje is met juist tekst op,wat maak je dan? Vind dit een mooi idee, zo werken volgens een geboortekaartje.

  Like

 3. hilde zegt:

  @Martine: Dit popje en verschillende andere die ik volgens geboortekaartje gemaakt heb, zijn op bestelling. Het is dus eigenlijk niet ik die ze kado doen, maar iemand die mij vraagt om een pop te maken voor een babytje. Meestal vraag ik dan een thema, of vraag ik of het volgens het geboortekaartje moet. Soms staat er bijvoorbeeld enkel een eendje op het kaartje, dan maak ik een pop naar eigen fantasie met een eendje op de buik ofzo…De poppen zijn allemaal volgens een eigen ontworpen patroon gemaakt, ik heb ondertussen wel al verschillende ‘modellen’.

  Like

 4. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Ze zijn heel mooi,ben gaan kijken naar je poppen ,er zitten schatjes tussen. Ik werk volgens patronen maar meestal poppenkleertjes (baby born en Annabel-volgens patronen van Christel Dekkers) of babykleertjes.
  Ben wel een twijfelaar over mijn afgewerkte dingen.
  Zie mijn foutjes uitvergroot en durf het dan haast niet afgeven,erg,hé,terwijl anderen het niet zien. Heb je ook soms twijfels?

  Like

 5. Madelief! zegt:

  Ik vind hem prachtig, een echt jongetje!
  Heel mooi!

  Is het ook de bedoeling dat er met deze popjes gespeeld kan worden? Of zijn ze er alleen ter decoratie? Hoe groot zijn deze poppen?

  Like

 6. hilde zegt:

  @madelief: deze poppen zijn echt wel als speelpoppen bedoeld. Ze zijn stevig genoeg om door kinderhanden behandeld te worden, wat niet wegneemt dat er uiteindelijk wel slijtage op zal komen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s