Van de moeder en de dochter.

Als mijn mama jarig is, weet ik nooit goed wat kopen. Mama is met alles tevreden, maar heeft eigenlijk ook al alles. Een kussensloopje heeft ze ook al. Meerdere zelfs. Maar deze had ze nog niet.

Tuurlijk niet want het is zelfgemaakt. Niet door mij, mijn 7jarige dochter maakte dit.  Zij houdt van borduren. Al wat niet gestikt is, heeft zij gedaan: het ontwerp, de tekening, het borduren.

Ik moet jullie zeker niet vertellen dat mama tranen in haar ogen kreeg bij het openen van haar pakje?

Misschien is dit wel een tip om iemand een origineel kado te geven met kerst? Laat je kind met potlood een tekening maken op een stuk baalkatoen.  Ik heb de stof in een borduurring gestoken, dat werkt makkelijker voor kinderen, maar het hoeft niet. Met een paar kleuren borduurgaren laat je ze op de lijnen naaien. (tip: verlies je geduld niet als je 100x de draad opnieuw in de naald moet steken of leer het ze zelf met behulp van dit ).  Met restjes stof maakte ik een rand, de achterkant is ook een stuk baalkatoen.  Rits in een zijkant en kussensloopje is klaar.

 

(deze laatste gezichtjes zijn trouwens van de 5jarige dochter)

17 gedachtes over “Van de moeder en de dochter.

 1. Minkeltje zegt:

  Als ik vroeger ging borduren verloor ik zelf mijn geduld als voor de zoveelste keer mijn draad uit mijn naald ging. Dan smeet ik boos mijn stukje opzij en was mijn borduursel de volgende ochtend klaar, gedaan door mama.

  Dus applaus voor je dochter dat ze het doorzettingsvermogen heeft!

  Like

 2. hilde zegt:

  Ok ik beken, eigenlijk heb ik het merendeel van de hartjes gedaan. Zij had nog steeds het geduld om verder te doen, maar op de duur was het de avond voor de verjaardag nog niet klaar en dus heb ik er wat aan verdergewerkt…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s