Jarige Winand en zijn nieuwe broek.

 

 Kleine Winand werd vandaag 1 jaar.  Tja, het is echt zo cliché, maar ik herinner me echt nog als gisteren dat wij maar moesten wachten en wachten eer hij geboren werd. Hij werd verwacht rond de 5e, maar het was op vrijdagochtend 12 december dat ik de eerste weeën kreeg. Alle kinderen wakker én nieuwsgierig naast me op de bedrand. “Ik breng mama nu naar het ziekenhuis want Winand gaat geboren worden” zei mijn man tegen hen. Ze wisten dat het een broertje was en ze kenden zijn naam en verklapten dat meermaals tot ieders hilariteit. Hij hoorde er echt al helemaal bij, al van voor hij geboren was. 

De bevalling verliep vlot en heftig, zoals ik dat ondertussen gewend was. En ik dacht dat mijn man het bij de vijfde keer ook wel gewend was en vooral dat hij wist waarnaartoe. Maar hij reed verloren op de parking van het ziekenhuis! Vragen en bellen waar hij naartoe moest, ja dat gelooft ge niet, maar het is echt gebeurd!

Toen we aan de ingang van materniteit arriveerden, stonden de vroedvrouwen al klaar met hun rijdende bed. Nee, toch  niet op een bed gaan liggen, ik heb wel weeën! Ik blijf wel staan, ik loop zelf wel. Maar ik moest wel op dat bed, want de lift was niet groot genoeg voor een bed én hoogzwangere ernaast.

Op de arbeidskamer volgden de weeën elkaar heel snel op. En ik kreeg het zo koud, zo koud. Ik deed 2 paar kousen over elkaar aan en trok de deken over mijn schouders.  Toen braken de vliezen en ik raakte een beetje in paniek omdat het vruchtwater donker gekleurd was. Maar nee, geen reden voor paniek volgens de vroedvrouw, het gaat allemaal zo vlot en snel. “Kom maar mee, we gaan naar de verloskamer”. Dus ik schuifelde de kamer uit op mijn dubbele sokken, auw, wee, hield mij vast aan de muur, schuifelde weer verder, auw,… – Die verlostafel is zo vreselijk onhandig en hoog, hoe raak ik daar in godsnaam op?–   Liefst wou ik eigenlijk weglopen en ergens alleen in een hoekje gaan bevallen, maar ik was zo mak als een lammetje en liet me alles doen en zeggen. Maar meepersen? Nee, daar deed ik niet aan mee. Ik bleef gewoon liggen, nà. Het werd zo warm en ik zweette.  Die kousen moesten uit, maar ik kreeg niets gezegd en kreeg er slechts één uit . Ik hoorde iemand lachen om 2 verschillende kousen en zag dan de gynaecoloog op een stoel zitten wachten omdat ik niet wou meepersen.

Had hij er al een paar bevallingen opzitten, en de nacht moeten doorwerken, of was het een truk om mij wel te doen meewerken?  Ik weet het niet en ik ben er eigenlijk nog steeds gefrustreerd om om dat zitten op die stoel. Maar hielp wel: – Ik kan dat wel hoor, zo een kind eruit persen: ik zal dat eens rap doen- , en hupla, bij de tweede keer was hij geboren, ons vijfde kind, onze tweede zoon!

*zucht* en dat is dus al één héél jaar geleden! Mijn kleine winand is al 1 jaar!

En om dat te vieren heb ik – rara- een broek voor hem gemaakt.

Ik wou een soort van overall voor hem maken met deze geweldige auto-stof van bij Vermiljoen. Ik baseerde me op een patroon van een salopet die uit heel veel verschillende delen bestond, tekende alle patroondelen over, plakte alles aan elkaar en constateerde toen dat het niet op mijn lapje stof  paste (amper een halve meter, waar was ik met mijn gedachten bij het bestellen?).  Ik heb alles toen maar weer losgeknipt en gemaakt zoals het letterlijk in het boekje stond.

En hij stond er oerschattig mee vandaag op zijn feestje!

 

33 gedachtes over “Jarige Winand en zijn nieuwe broek.

 1. vermiljoen zegt:

  een “ze worden sneller groot dan je denkt” is hier wel op z’n plaats. Hiep hiep voor je kleine rakker, en wat een broek, beestig mooi! Eigenlijk goed dat je niet genoeg stof had, die broek is mega-blits zoals ie nu is!!!
  En hop alweer een jaar verder, tijd voor een zesde kleintje…?

  Like

 2. An zegt:

  Een dikke kus voor Winand. Wat een schatje op die geboortefoto én nu nog steeds: zo’n ondeugende oogjes… Die broek is echt gewéldig! Mijn zoontje wordt volgende maand één, ‘k zie hem er zo in rondlopen 🙂

  Like

 3. franca zegt:

  gefeliciteerd met de eenjarige!
  En weer een superleuke broek. Ik heb het gebreide broekje al 2 keer gemaakt,zo mooi!
  Maar het ventje in de nieuwe broek is om op te eten, wat een prachtige ogen.
  groetjes, Franca.

  Like

 4. Riet zegt:

  Ik zit hier in de ochtendvroegte een liedje voor hem te neuriën (een dag te laat, maar ik lees het nu pas).
  Parkingcruisen met weeën en de herinnering aan een bevalling in de auto, ik moet er niet aan denken!
  En die broek is echt geweldig leuk. ’t Is een hele meneer zo, die broek is echt geknipt voor een ‘staander’.

  Like

 5. hinke zegt:

  gefeliciteerd Hilde en nartuurlijk kleine (grote) Winand! Mama heeft weer een prachtige broek voor je gemaakt!

  groetjes Hinke

  ps. ik word altijd helemaal sentimenteel van die bevallingsverhalen….

  Like

 6. Niek zegt:

  Dikke proficiat aan Winand!
  En waaw! zo’n tof broekske jong! Salopetjes vind k sowieso altijd heel tof!

  Die onhandige verlostafels: het is herkenbaar: ik moest daar op kruipen na 15u arbeid thuis en een helse autorit met persweeën naar het ziekenhuis! En die vonden dat precies allemaal normaal dat ik daar zelf moest oprkuipen! Tss!

  Like

 7. hilde zegt:

  @vermiljoen: alez, dat is tegen uwe winkel praten dat ik met een halvemeter genoeg heb 😉 e ndie vraag van een volgend kleintje daar antwoord ik niemeer op, want na de 4e zeiden we ook dat het wel genoeg was. Enfin, tis eigenlijk echt wel beslist nu, 5 is echt voldoende, niet ik, maar ons huis zit vol, lol!
  @eloleo: ja, echt, en nog wel op de parking van HH en die is nie groot he?!
  @Minke: patroon komt uit een oude knippie baby, met name die van zomer 2004

  Like

 8. liset zegt:

  Hiep hiep hoera!!!! Gefeliciteerd.
  En wat een super super toffe broek. Mocht je die ooit in een volwassen model gaan maken dan wil ik er heeeeeel erg graag eentje bij je kopen. Ik vind hem namelijk echt heel tof! (en ik blijf een beetje kind, denk ik)

  Like

 9. maureen zegt:

  Ohhh Winand, van harte kleine knul!
  Wat gaat een eerste jaar van een kindje meer toch sneller dan snel!
  Volgens mij Hilde willen we weer terug naar dat allereerste kontact.
  Maar aan de andere kant….zijn ze nu ook zo geweldig!
  1 Jaar is ook zó leuk!
  Proficiat!

  Maureen

  Like

 10. Hannie zegt:

  Allemaal heel erg gefeliciteerd met Winand. Ik kan het zelf bijna ook niet geloven, dat je al een jaar lang over dat manneke schrijft!? Amai (zeggen jullie dan) wat gaat dat toch snel hè maar hij blijft om te stelen hoor. Z’n broek staat stoer en dat weet ie hè, kijk ‘m ‘ns lachen 😉
  Groetjes, Hannie

  Like

 11. annava zegt:

  Proficiat! En ZO ZO schattig, dat broekje! Zo lief! En jullie hebben ook een leuke grote hoop kindjes zeg! Mijn lief en ik hebben er 5 (uit vorige relaties) en er is er nog eentje op komst. Toch leuk he, zo’n grote bende. Al ben ik blij dat ze af en toe eens naar hun andere ouderlijke helft gaan… dus respect, want bij jullie zijn ze er altijd! Niet simpel lijkt me.

  Like

 12. hilde zegt:

  @karoeza: tja dat bevallen moet je erbij nemen he, maar ik heb dat eigenlijk nooit zo heel erg gevonden, ze vallen er toch gewoon uit bij mij. Ik was al gewoon blij dat ik in het ziekenhuis raakte de 2 laatste keren…
  @annava: ik denk he, eerlijk he, dat het makkelijker is om ze altijd thuis te hebben en aan hetzelfde schema en zelfde ritme. Als die van mij eens een keer ergens anders gaan slapen, dan zijn ze onhandelbaar de dag erna…

  Like

 13. annava zegt:

  @Hilde: als je het zo bekijkt heb je wel gelijk ja. Laten we het er gewoon op houden dat 5 kinders, veel kinders zijn. Maar dat die drukte toch gezellig is 🙂

  Like

 14. hilde zegt:

  @annava: heel gezellig! echt waar, ik zou ze geen dag willen missen en ik vind dat wel heel dapper om er nog ééntje bij te krijgen!!! Ik zou wel willen, maar ons huis is nu echt al vol…en dus zegt mijn verstand neen. Gelukkig zegt mijn man zijn verstand dat ook 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s