Kadootjes door mij

Dit jaar wou ik enkel zelfgemaakte kadootjes met kerst afgeven:

Kado 1: Voor mijn zus maakte ik een rok. En voor mezelf dezelfde rok, om een beetje jaloezie op te wekken. Zodat ze kon zeggen op het kerstfeestje: “Oh gij valse, zo een schone rok voor uzelf maken, ik wil dat ook!” en daarna tadaaa het pakje afgeven. En zo gebeurde het ook: Zij jaloers, ik pakje afgeven en wij allebei blij. Stofje komt van Stoffen en Sloffen, het is een stevige katoenen gordijnstof uit Finland.  Het patroon van beide rokken is volledig op maat gemaakt.

 

Kado 2: Voor mijn schoonzus een paar oorbellen voor elke dag van de week: 7 paar dus.  Ik ken niks van parelrijgtermen, maar  het is zo simpel als wat: een mooie parel op een staafje rijgen,  een oogje in het staafje plooien en tegelijk aan zo’n oorhanger vastmaken.  Echt, ik heb zelf zeker 10 zo’n paar oorbellen liggen, en ik loop dus ook alle dagen met een ander kleur plastiek bolletje aan mijn oren.  En geen nood als je een oorbel verliest, ik heb van elke parel een reserve liggen, ha, dat is nogal voorzienigheid he?

 

Kado 3: Voor mijn schoonmoeder: twee kussentjes met een borduursel van een tekening van haar 2 driejarige kleinkinderen (zijnde mijn dochter en ons neefje) (nee, de driejarigen hebben dit niet geborduurd, dat heb ik gewoon gedaan, maar de tekeningen zijn van hun hand): Ik ben een verzamelaar als het op kindertekeningen aankomt, ik kan er geen enkele weggooien. Mijn stapel tekeningen begint gigantische proporties aan te nemen. Dit vind ik een zalige manier om kindertekeningen te vereeuwigen.  De grijze linnen stof heb ik bij mijn schoonmoeder gaan pikken, het is een overschot van haar gordijnen. Nu is er helaas geen overschot meer. En dat vond ze gelukkig niet erg, want ze was heel erg blij met haar kado’s!

 

Kado 4: Mijn neefje moest dringend in de wereld van de dinosauriërs geïntroduceerd worden. Voor hem een vulkaan uit stof. Als je de vulkaan openvouwt is het een speelmat met een boom, een vulkaan en een grot (alledrie verplaatsbaar). Bedoeling is dat het een opbergsysteem is voor de plastieken dino’s, maar daarvoor is het eigenlijk iets te klein.  Het patroon en werkbeschrijving vond ik hier.

Kado 5: Voor het kleinste neefje een muts en sjaal. Patroon van de muts herkennen jullie vast en zeker, het is deze natuurlijk. Voor de sjaal gebruikte ik de ‘luie-wijvensteek’ . Ik dacht dat dat wel snel zou vooruitgaan, maar dat viel tegen. Uren leek ik te breien aan die sjaal, altijd rechtdoor, da’s niks voor mij. Maar goed, ik ga het niet snel opnieuw moeten maken, want op de foto’s zie je mijn zoon van één en mijn dochter van vijf die het breigoed demonstreren.  Het zal dus wel even kunnen meegaan me dunkt.

 

 

37 gedachtes over “Kadootjes door mij

 1. Gwen zegt:

  Wauw… wat een leuke kadootjes ! Die kussens vind ik super. Eigenlijk alles vind ik super.
  Ik ben van plan om een quiltje te maken met een varken op (ik ben gek op varkens) dat mijn zoon getekend heeft.

  Like

 2. Anouk zegt:

  Goed, ik ben jaloers.
  Jaloers op jouw familie, dat zij van die mooie cadeau’s kregen.
  En jaloers op jou, dat je zo’n creatief talent bent.
  De rokjes zijn echt geweldig. Maar nog iets te hoog gegerepen voor mij ben ik bang.

  Like

 3. eloleo zegt:

  Iehaaaaa, hoor mijn kreet tot ginderachter! Ik wist al wat er ging komen en toch slaag ik weer pal achterover van verbazing. Als er zoiets bestaat als “creatiefste madam van’t jaar”: jij krijgt de prijs! Wauw die grot, amaai die rokjes en ohohohoh mijn hart smelt helemaal voor dat mutske en de sjaal.

  Like

 4. Sese zegt:

  Amai, zo mooi allemaal! En zo veel!
  Ik heb al moeite om één cadeau op tijd af te krijgen,
  laat staan zo veel verschillende als bij u.
  Spijtig genoeg heet geen één van mijn tantes Hilde…

  Like

 5. Ann zegt:

  Ik verslik me bijna in een Cantucinnieken. Wat een onaards mooie rok. Perfect modelleke en dan zo een geestig stofke. Ik krijg een overdosis aan jaloersheid. Hop, van de pc en ook wat fabriceren.

  Like

 6. Sabine zegt:

  Deze cadeautjes zijn gewoon fantastisch!!!
  Hoe doet ge het toch?
  Begin je al met pasen of heb je gewoon heel weinig slaap nodig?

  Je hebt er een aantal gelukkig gemaakt denk ik…. ik word al content gewoon van daar naar te kijken.

  Like

 7. Polkadotjes zegt:

  Maar allé, allemaal dinges die ik zo zou willen onder mijn kerstboom. Voor mij dan he.
  Die rok moogt ge direct naar hier sturen als ge hem beu zijdt of zo. Of misschien stuur ik U een paar kilokes chocolaatjes om wat kilo’s bij te kweken zodat ‘m niet meer past. Azo een schoon stofke zeg. Ik had er een tijdje geleden al staan op kwijlen bij Stoffen en sloffen, maar ja ’t was verkocht he.
  En die dinomat. Moest ik zonen hebben…gelukkig niet, want ik zou niet weten hoe ik er aan moest beginnen.
  Maar die muts…dat zie ik wel nog eens zitten! Prachtige foto’s trouwens: die kindergezichtjes in da mutske.

  Like

 8. Riet zegt:

  Oh, en oh, en oh, en oh en oh!!
  Ik kan lof schijven over alles maar dus een extra oh voor de muts want die is extra oh. Grappig, op de foto lijken ze blond strohaar te hebben, door die ‘onderwol’.

  Waar haal jij je kralen? Hexagoon?

  Like

 9. knofje zegt:

  Echt! RESPECT voor zoveel ijver! Whieuw! Dat rokkenduo, helemaal leuk! Wat zal je zus er blij mee zijn.. de rest van de familie is waarschijnlijk ook helemaal in hun nopjes met de kadoos- kan niet anders. En of het nu Winand of Agnes (toch?) is die het m doet, maar die muts is ook super!

  Like

 10. hilde zegt:

  @mie: haha goed geprobeerd
  @polkadotjes: echt, hebt gij die stof ook zien liggen? ik had er ook een paar dagen over getwijfeld omdat ik nog maar een week ervoor nog stof besteld had, en bij vermiljoen ook een hele bestelling had gedaan. ‘k ben echt zo content dat ik die toch nog had!
  @riet: kralen komen niet van bij hexagoon, maar volgens mij hebben die nog mooieere dan deze. Deze komen van Nénuph’Art in Brussel, vlak naast mijn werk
  @knofje: ja schattig he mijn modelletjes: tzijn winand en inez 😉

  tijd, waar ik dat vandaan haal? ik verwaarloos mijn huishouden degelijk als ik eenmaal op dreef ben, (en moet dan moeders hulp inroepen voor de strijk enzo), weinig slaap nodig, (dus tot een kot in de nacht bezig zijn en niet kunnen stoppen), en verder kan ik nogal veel combineren (kinderen amuseren, eten maken, keuken dweilen, alles gebeurt tegelijkertijd en daarna heb ik dan een paar uurtjes voor mzelf en mijn naaimachine of breinaalden,…)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s