De verborgen schatten van de boerderij, deel 2.

 

 

Ondertussen zijn de verbouwingen al een beetje begonnen, ttz alles wat we niet meer willen, zwieren we eruit. Oud behangpapier, oude electrische leidingen, verlaagde plafonds,…en dus kwamen we weer heel wat verborgen schatten tegen:

We vonden twee mooie ‘ronde’ bakstenen schouwen verstopt achter een houten plaat.

Een houten plafond toen het verlaagde plafond werd weggebroken.

Op de slaapkamers vonden we twee toffe houten wandjes én twee ‘geheime’ deuren achter het plamuursel! Blijkbaar waren de 2 grote slaapkamers oorspronkelijk 4 kleine kamertjes met elk een houten deur en een klein venster.

in dezelfde kamers weer mooie houten balken onder het plamuursel.

9 gedachtes over “De verborgen schatten van de boerderij, deel 2.

 1. Liesel zegt:

  Wat leuk, die vondsten! Echt een aangename verrassing, die prachtige schouwen en dat plafond! Hoe oud is jullie boerderij juist? Mijn ouders hebben ook een oude boerderij en toen we klein waren hebben we in de schuur een geheime gang ontdekt, tof hé! Misschien vinden jullie er ook wel nog ene! Kheb zin om jullie muren te komen afkloppen of aftasten 😉

  Like

 2. Griet zegt:

  Oh mijn goeie god!
  Ik zou daar niet graag aan beginnen, maar wil wel heel graag naar het eindresultaat komen kijken. Ik ben veel te ongeduldig voor verbouwingen.
  Veel sterkte!

  Like

 3. Hannie zegt:

  Oh Hilde, ik benijd je niet! Arghh, zo’n grote verbouwing, het doet me denken aan vier jaar geleden toen wij dat ook allemaal nog overhoop gehaald hebben in ons huidige huis. Ik weet het, op dit moment stel je je er gewoon op in maar nu achteraf ben ik toch blij dat het hier niet meer hoeft. Alhoewel we hier de laatste 6 maanden ook verbouwd hebben maar dan alleen op zolder.

  Jullie hoeven toch zeker niet alles alleen te doen? Komen er nog aannemers enzo?

  Groetjes, Hannie

  Like

 4. sarakanbloggen zegt:

  jaja…zo herkenbaar. Hier hebben we ook verbouwd. Die electriciteitsleidingen met stof errond, die hebben wij hier ook ontdekt. En prachtig behangpapier (lagen over lagen over lagen heen). Maar toegegeven, tevreden dat het einde in zicht is. Courage en ook veel plezier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s