Pop # 31 werd …

Er stonden 4 blote poppen te koop in de winkel, die ik zou afwerken naar de wensen van de koper. Voor pop 31 waren dat: blonde vlechten, een roos kleedje en ‘een gezichtje als de poppen Laïs en Anaïs’.

Zo een pop heeft wat tijd nodig om te worden wat ze moet worden.  En dan bedoel ik niet gewoon de uren om ze effectief te naaien, maar dan doe ik er echt heel lang over om na te denken hoe en wat ik ga doen om die pop zo origineel mogelijk te maken mét de aanwijzingen van de koper.  Het begint met kleine stapeltjes stof:  één enkele originele stof, of verschillende stofjes combineren?  Een effen stofje met lintjes, strikjes of kant eraan of misschien iets borduren?…De hele mand breiwol wordt uitgepluisd naar het geschikte ‘blond’. Welke kleur van ogen, welke kleur voor het kusmondje?

En na heel veel heen en weer geschuif op de kast van stapeltjes, combinaties, dozen met strikjes, knopen, borduurgaren en heel wat schetsen werd het deze pop:

Roosje is haar naam.  Haar kleed is roze aan de ene kant…en roze aan de andere kant. Omkeerbaar dus. Twee kleedjes in één klap. Met een simpele velcro als rugsluiting om makkelijk aan en uit te doen. De plooitjes in het rokje zijn poepsimpel gemaakt met een heel ingewikkeld voetje op mijn naaimachine. Dat toon ik later nog wel eens.

 

 

Maar met dat ene (weliswaar dubbele) kleedje was de pop nog niet klaar. Blote billen onder haar kleed, dat kon niet, dus kreeg ze een onderbroek.  Een pop heeft ook schoenen nodig, om voortdurend aan en uit te doen (en te verliezen, ik ken dat) en omdat het winter is kreeg ze een fleece jasje.

 

Alsjeblieft S ik hoop dat dit jouw favoriete eerste echte popje en hartedief wordt!

13 gedachtes over “Pop # 31 werd …

 1. Riet zegt:

  Sinds ik in mijn leven twee ieniemienie niet-zo-nauwkeurig-als-de-jouwe popjes heb gemaakt heb ik nog véél meer bewondering voor je collectie.

  Ik wacht nog even af tot ik goed weet wat voor type poppenmoeder Liv wordt (want dat zie je nog niet op 10 maand, vind ik), maar dan kom ik zeker ook eens langs in je winkeltje. 🙂

  Like

 2. Annette zegt:

  Hallo Hilde

  Via Jikkes van Maureen een vriendin heb ik ook vaak doorgelinkt naar jouw site, de link van je email werkte om een vreemde reden niet maar had ook dolgraag een popje willen bestellen voor onze kleine Ninthe, ik weet helemaal niet of t kan, want de meeste popjes zijn verkocht en of je nog een keuzepopje wil maken per definitie maar anders zou t heel fijn zijn.
  We wonen in Belgie met ons gezin en we horen graag van je.

  groetjes Annette

  Like

 3. Sabine zegt:

  en ’t is een schatje ons Roosje, ik kan het weten want sinds vandaag is ze dé pop van Sterre.
  ze zit nu eventjes te rusten naast Eva Stella, de pop die ik 2 jaar geleden maakte met de juf van Sterre in de kleuterklas.
  het jasje is al uitgevlogen en het kleedje omgedraaid, wonder boven wonder zijn de schoentjes aangebleven…
  merci Hilde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s