Pop # 33 werd…en twee trukjes.

 In mei wordt C voor de tweede keer mama en om dat voor haar zoontje een beetje leuk te maken, wil ze hem graag een pop geven als het babytje geboren wordt.   Ik dacht spontaan aan een popje met een babypakje en luier zodat grote broer ‘zijn baby’ kan verzorgen als mama met de echte baby bezig is.  Dat vond C een goed idee.  Ze wou graag een jongenspop en ze vroeg ook of hij oortjes kon krijgen, want haar zoontje vind het belangrijk dat alles juist is. 

De pop kreeg dus oren, en ook wimpers (misschien heb je dat al gemerkt, maar wimpers zijn een voorrecht van de meisjespoppen), en wenkbrauwen en hij heeft zelfs een naveltje. Zijn naam: Floriaan.

Jaja, ik weet het, er ontbreekt nog één bewijs dat het om een echte jongen gaat. En neen, ik laat jullie niet onder die luier kijken.

Ik wil jullie wel graag 2 trukjes tonen om naaisels mooi af te werken:

1. Hoe werk je de hoekjes af aan een bloesje met knoopjessluiting (zonder beleg dus): vooreerst de twee randen (de hals en de rug) met de overlock/of zigzagsteek afwerken. Meet hoeveel cm je de stof naar binnen zou vouwen (bijvoorbeeld 1.5cm).  Vouw je stof (op 1.5cm dus) met de goede kanten van de stof op elkaar.  Stik 1.5cm vast. Knip het hoekje weg en keer om. Nu kan je de halsnaad gewoon omslaan en vaststikken. 

2.  Hoe zet je de draden van je locksteek vast?

Als je met je overlock een rand afgewerkt hebt, blijft er altijd zo een sliertje lockdraden hangen. Hoe zorg je ervoor dat de steken niet uitrafelen? Er zijn 2 manieren:

methode 1: Je knipt de lockdraden op 1.5cm af en trekt er zachtjes aan zodat je 2 hele lange draden krijgt en 1 (of 2 in geval van 4-draadse locksteek) kortere. Neem nu in elke hand 1 van die lange draden en snok kort tot je de steek in een knoopje voelt trekken. Knip alles kort af en klaar. 

  

 

methode 2: je lockt tot net op het einde van je stof, zet de persvoet omhoog, draait de stof ondersteboven, persvoet weer omlaag en nu kan je weer een paar cm teruglocken. Nu kan je opnieuw met methode 1 ervoor zorgen dat je steken niet loskomen.

17 gedachtes over “Pop # 33 werd…en twee trukjes.

 1. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Weer zo’n mooi popje .De kleertjes zijn ook schattig.
  Ik heb me een coverlock aangeschaft en ben nu alles aan ’t uitzoeken welke steken ik er kan mee maken .Bedankt om te tonen hoe je het eind zo mooi kunt afwerken.

  Like

 2. mieke zegt:

  Goh, en ik vond me al een krak met mijn halve pyjama die ik had gestikt… Ik ben daar echt (gezond) jaloers op, op zo’n mooie creaties! Lief, schattig, mooi!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s