Tom de kat en Nala de poes.

Sinds een paar dagen hebben we een kat bij in huis. Zijn baasje verhuisde naar het buitenland en hij kon niet mee. Hoe grappig om het beestje bezig te zien. Dat is gewoon een echte kat: hij eet kattenbrokken, hij spint als je hem aait, hij speelt met de stofwolkjes onder de kast, hij loopt niet verschrikt weg als je hem passeert, en hij wil buiten (wat voorlopig niet mag omdat hij eerst een paar weken moet wennen aan deze nieuwe thuis).  Hij doet wel al goed alsof hij zich helemaal thuisvoelt:

Hoe anders is hij dan onze eigen Nala, een dametje dat 11jaar geleden in mijn kleerkast is geboren op het piepklein appartement waar ik toen alleen woonde.  De avond dat mijn kattin moest jongen, belde ik de dierenarts op: “Je moet echt komen, de kat moet bevallen!”. “Laat ze maar met rust, katten doen dat alleen” was het antwoord. En toen er na een paar uur 4 piepkleine katjes naast het moedertje lagen en ik om de blijde geboorte te vieren een fles champagne opendeed, stond de dierenarts plots wel aan mijn deur en hij is toen zelfs niet meer weggegaan.  Drie van de katjes hebben we nadien weggegeven, Nala bleef bij ons. De moederkat is ondertussen overleden en de dierenarts werd mijn man.

Die Nala, dat is eigenlijk maar een halve poes: ze heeft schrik van muizen, jaagt wel op vliegen, muggen, spinnen en slakken. Ze lust amper kattenkorrels, maar steelt wel de chips en wafels uit je hand. Ze durft niet buiten, en leeft dus al 11jaar binnen. Ze apporteert als een hondje, heeft schrik van de kinderen en krabt de kasten en zetels stuk.  Voor de rest is het een lieverdje hoor!  Maar nu is ze dus boos op ons, want die indringer, dat lijkt wel een hele grote muis!

22 gedachtes over “Tom de kat en Nala de poes.

 1. eloleo zegt:

  Nala heeft schrik van kinderen. Ocharme, ik heb met dat beestje te doen ;-). En mijne Stig is ook zo’n fris kind. Die kan niet onder een deken slapen. Hij ligt, winter en zomer, bloot tot aan zijn navel en op de kamer is het amper 14 graden. Ik bevries al bij het gedacht alleen…

  Like

 2. hilde zegt:

  nala is helemaal niet zielig hoor, ze ligt gewoon de hele dag ergens onderin een kast te slapen en komt pas eruit als de kachel aangaat; dan vleit ze zich op mijn schoot. nala is nog steeds erg boos op de vreemde kat, maar ze is wel de baas, want zij mag altijd als eerste op de kattenbak, als eerste eten en drinken. Maar nu zijn ze in het stadium dat hij geen schrik meer heeft en al aardig gewend is aan een nieuw huismétkat en dus achter nala haar staart jaagt, aiai, als dat hier vanavond maar goed afloopt…

  Like

 3. franca zegt:

  En de dierenarts is nu mijn man…
  Jongens wat een romantiek.
  Wij vonden een piepjong katje in de schuur, en kregen het groot(echt groot,die kat van ons). Maar geen spoortje romantiek hoor.

  Like

 4. Ella Montella zegt:

  Mannekeslief, dát is nog eens een verhaal dat je aan je kleinkinderen kan vertellen zeg! Nu ben ik weer een beetje meer mee: je man is dierenarts en jullie wonen in een boerderijtje, ja, logisch toch? Wonen niet alle dierenartsen in boerderijtjes? Ja toch hè? Ik wou vroeger ook een dierenarts als man 😀

  En die poezen, jong… die doen me weer goesting krijgen om er eentje in huis te halen hè… ik moet mij echt inhouden, want we zijn met z’n tweeën de hele dag werken, dus dat zou ik te zielig vinden voor dat beest. En bovendien wonen we aan een drukke steenweg, dus die poes is binnen de kortste keren plat gereden en da’s nog veel zieliger!

  Like

 5. Hannie zegt:

  Zo’n leuk verhaal, ik zit hier te gniffelen …
  Groetjes, Hannie
  P.S. Als je op m’n blog kijkt, zie éeeeeeeindelijk de knuffel waar ik je raad voor nodig had (twee jaar geleden, of zoiets), weet je nog?

  Like

 6. Sabine zegt:

  haha die Tom de kat lijkt helemaal op onze Boeddha! zo’n zwartwit kat is zoooo schattig…
  hier loopt ook nog een (bejaarde) Zorro rond, helemaal zwart uiteraard.
  ons Selma is sinds de komst van Boeddha bij de buren gaan wonen, nà.
  gelukkig dat Nala niet buiten wil anders zou zij misschien ook haar koffers pakken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s