Poppen #34 en #35 werden…

Robbe en Lena zijn geïnspireerd op foto’s die ik van hun moeder doorgestuurd kreeg. Robbe houdt van bmx-en, draagt meestal jeans en een t-shirt en zijn favoriete kleuren zijn oranje en paars. Lena is zijn jongere zusje en draagt graag jurkjes of rokjes met een legging onder. Ze zegt altijd dat geel haar lievelingskleur is, maar houdt ook wel van roze en glitters. 

Voor Robbe was de keuze snel gemaakt: een t-shirt in paars en oranje en bmx erop geflockfolied.  Zijn jeans werd gemaakt van de afgeknipte pijpen van mijn oude jeans. Dat was de enige jeansstof die soepel genoeg was voor zo een kleine pop.

 

Voor Lena had ik het wat moeilijker. Eerst maakte ik een lichtgeel kleedje met een roze rand. Het was best een mooi kleedje. Maar nu begrijp ik waarom haar moeder zei dat geel wel haar lievelingskleur was, maar ze amper gele kledij heeft. Het stond haar poppen-evenbeeld niet goed en haarzelf dus misschien ook niet.  Dus maakte ik een donker rokje met een onderrok van glitters. Maar dat rokje stond door de vele lagen zo wijd dat het wel een tutu leek, vooral in combinatie met die legging eronder. De derde poging lukte wel. Het werd dus dit: een paars bloesje met pofmouwtjes, afgewerkt met een gele boord. Maar toen had ik een sluitingprobleem. Een stuk velcro op die boord stikken zou het effect teniet doen. Maar hey, dacht ik, een meisje van 6 kan toch al knoopjes open en dicht doen. En dus werden het echte knoopjes en knoopsgaten. Haar rokje is omkeerbaar.

(zie je hoe ik die knoopjes heb aangenaaid in een ‘bloemvorm’?)

7 gedachtes over “Poppen #34 en #35 werden…

  1. Hannie zegt:

    Zo’n leuk poppenpaar. Knap hoor zo’n pop op maat. Je kunt die tutu er toch nog wel bijdoen?? Heeft ze gelijk leuke verkleedkleren.
    Groetjes,
    O ja, op m’n blog nu nog meer foto’s van Mr. Jummy, wel grappig 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s