Toen en nu: de foto’s en de oplossing

 

Inez die zo serieus kan kijken en altijd beweert dat ze niet van grapjes houdt, maar in feite de grappigste is thuis. (Als baby met een supercool kapsel: kort bovenaan, lang in de nek)

 

Winand die de fotosessie helemaal niet zag zitten, de duts.  Eén niet-huilerige foto heb ik er kunnen uithalen.

 

Birgit, altijd opgewekt, heel lief en mooie amandelvormige ogen heeft (die je nu met haar bril wel iets minder kan zien). Opvallend vind ik dat ze nog steeds op dezelfde manier lacht.

 

Mattijs, de grote, de serieuze, maar zo nen toffe!

 

Aster, ook een zottekot in huis!

Velen vonden dat de foto van Mattijs veel gelijkenissen had met Aster, want hun foto’s zijn vaak verwisseld. En waarschijnlijk verwarrend dat de foto van Birgit qua postuur eerder jongensachtig leek. Dat was ook zo, als baby was ze dikker dan Mattijs of Winand ooit geweest zijn. Velen dachten dat zij Mattijs was.  Nochtans leek dat wel duidelijk: 2 babies met donker haar (Inez en Birgit), die nu nog steeds donker haar hebben. De drie anderen zijn blond geboren en nog steeds blond. De kwaliteit van de foto’s is natuurlijk niet gelijk. Mattijs en Birgit zijn door een professionele fotograaf gemaakt, Inez werd met een analoge camera thuis gefotografeerd, Aster met een miniscuul klein digitale camera en Winand met mijn echte digitale Nikon.

Toch zijn er velen die het juist hadden: Riet, Naais, Miss van Ham, Hannie, meisjesmama en eloleo. Maar Riet was de eerste, dus zij krijgt een kadoke. Ik weet nog niet wat, maar ik vind vast iets leuks 😉

27 gedachtes over “Toen en nu: de foto’s en de oplossing

 1. Riet zegt:

  Wieeeehaaa! Dat is nu eens goed nieuws zie. 🙂
  Ik had dan ook uitgebreid vergeleken met recente foto’s van uw koters.
  Maar ik had dan ook buikgriep, dus ik had dan ook tijd.
  Maar toch. Wieeeeehaaa.

  Puik plan trouwens. Zo’n vaste-leeftijd-fotosessie.

  Like

 2. hilde zegt:

  @naais: dat verdient een dikke proficiat! Ik heb echt nog efkes overwogen om iedereen die het juist had iets kado te doen, maar serieus…ge zijt met uw zessen die het juist hebben. Ja snorry, dat was iets teveel, wnat ik moet ook nog vanalles bedenken en knutselen tegen de blogmeeting. Waar was ik eigenlijk met mijn gedachten toen ik hier een kado ging uitdelen? Gelukkig heb ik er geen einddatum op gezet. Binnen een jaar ofzo, riet, is da dan ook nog ok?

  Like

 3. Janina Modaal zegt:

  Inez kon zo meedoen in de helaasheid der dingen :).
  Ondertussen is het een heel heel heel schoon meisje geworden, net als je andere dochters.
  Je oudste zoon had ik precies nog niet op foto gezien, maar verdorie, die ziet er zo slim uit!
  En de jongste die is nog om dood te knuffelen, vind ik.

  Jaja, alle vijf even knap zijn ze!

  Like

 4. hinke zegt:

  tjongejonge wat een prachtkinders. Geweldig hoe je die foto’s naast elkaar hebt gezet, de blikken zijn gewoon precies hetzelfde alleen dan steeds in een oudere uitvoering. Behalve de kleine winand dan 😉 liefs Hinke

  Like

 5. micheline zegt:

  en zeggen dat mijn allereerste reactie de goeie was. Spijtig genoeg dacht ik dat het zo gemakkelijk niet kon zijn en ben ik gaan veranderen. Soms moet een mens zijn intuïtie wat meer volgen. Maar ja, broer en zus mogen erg op mekaar gelijken, met het groter worden komen de eigenheden toch naar voren.

  Like

 6. Bombilla zegt:

  Vind het altijd wel grappig om zien dat, naarmate ze ouder worden, je ze toch nog kan herkennen in de babyfoto’s. Omgekeerd is het moeilijker natuurlijker, raden hoe ze er laten zullen uitzien.
  Mooie kinders hebben jullie daar rondlopen!

  Like

 7. Katrien zegt:

  Allez miljaar seg! Ik dacht écht serieus waar dat Mattijs Aster was! Ik heb me ook wat laten vangen blijkbaar aan die laatste foto. Van de minst goede kwaliteit zijnde, dacht ik dat die dus van de oudste was… met een nog minder goed toestel getrokken.

  Desalniettemin, vijf kinders om te koesteren!

  Like

 8. Spikkel&Stip zegt:

  Leuk die ‘before’ en ‘after’ fotos. Nu denk ik tuurlijk is zij dat… terwijl ik heel lang liep te twijfelen bij Aster! Wat een schatjes, al zullen de oudsten niet meer ‘schatjes’ genoemd willen worden…. sorry. Die zijn dan vet cool – heb ik van mijn dochtertje geleerd ;-)hihihi

  Like

 9. hilde zegt:

  @spikkel en stip:ik mag gelukkig nog altijd ‘schatjes’ zeggen, ze kruipen allemaal ook nog op mijn schoot, willen verhaaltjes voorgelezen en willen dat ik even bij hun in bed kruip voro ze gaan slapen. Ge kunt u indenken dat het ‘avondritueel’ hier úren duurt 😉

  Like

 10. Riet zegt:

  Binnen een jaar is goed hoor, wie ben ik om andere mensen tot productiviteit aan te zetten? Ik ben al lang blij met de eer. 🙂 (Wat niet wil zeggen dat ik dat ook niet zal zijn met een kadooke. Ah ja.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s