Een Maria.

A. wou graag een pop kado doen aan haar petekindje.  Dat vind ik een geweldig idee, want voor petekindjes doe ik alles, ik heb er zelf namelijk ook eentje.  Dat petekindje van A dus, die is ’t schijnt nogal zot van Maria. Je weet wel, de Maria van Jozef en Jezus.  Het kind had net een Maria-rokje (metzonderjas.nl) gekregen en toen kreeg haar meter dus het idee om een Maria-pop te laten maken.

Een heel tof idee, maar niet simpel, het rokje gebruikte ik als voorbeeld.

De stof van haar jurk komt van Maleisië.  Het is een erg stugge stof waardoor de pop bijna alleen kan blijven staan. Haar hoofddoek echter moest een hele dunne katoen zijn om soepel te kunnen draperen.  Met haar gouden kroon (buitenkant vilt, binnenkant gele katoen, met plakvlieseline op elkaar gestreken, en met veel geduld getekend en uitgeknipt) blijft de doek op haar hoofd vastzitten.

Maar stel nu dat die adoratie voor Maria van korte duur is, dan zit het kind daar met een Maria-pop?  Maar nee, zonder hoofddoek lijkt het net een prinses.  En als je de kroon ook weglaat en de rok naar binnen vouwt (omdat de stof zo stijf is, blijft het gewoon zo staan) dan is het een ‘gewoon’ meisje.

 

En mijn nieuwe ‘tantehilde’-labeltjes: gele deze keer. Besteld bij hollandlabel.  Ik heb twee jaar geleden het ontwerp van de tantehilde opgestuurd, eenmalig de kosten van een weefkaart moeten betalen en sinds kan ik altijd mijn eigen persoonlijke labeltjes bestellen.

10 gedachtes over “Een Maria.

  1. eloleo zegt:

    Multitasking Maria, dat is die van The sound… misschien ook nog een koppel kindertjes of twee-drie-veel? Ah neen, de echt Maria had er maar eentje. Benieuwd hoe uw jezeke er zou uitzien 😉
    Alweer een allerschoonst popke!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s