Vogeltjes voor de trouw.

Ergens lang geleden in januari kocht ik de halve winkel van Vermiljoen leeg.  De afgelopen weken mat, driegde en paste ik. Ik liet niets aan het toeval over: 15m stof dat wil je niet zomaar verknippen.  Het moest perfect worden, want mijn jongste zus gaat trouwen.  Ik maakte: 6 rokjes (3 dochters van mij en 3 nichtjes), 2 avondjurken (oudste zus en mezelf), een broek en jas (de grote zoon), een salopet en reservebroekje (de kleine nog-kruipende zoon), een babyjurk (nichtje op komst, vandaag,  morgen, overmorgen geboren?), 6 diadeems én een pop (voor de ringen ).   

Blijkbaar heb ik iets met vogels op een bruiloft.  Maar deze vogels op de stof hebben wel een reden. Het lief van mijn zusje, mijn nieuwe schoonbroer dus, is een dierenarts en kweekt papegaaien en ander kleurig gevogelte.   Deze parkietenstof was perfect: een dunne katoen die erg soepel valt voor cirkelrokjes, kleurig, en van op afstand zie je niet dat het vogeltjes zijn.

Ik liet me wel assisteren door mijn moeder die het zomen omnaaien, knopen aannaaien en kinderen oppassen voor haar rekening nam.

Het moeilijkste aan de hele outfit voor 5 kinderen samenstellen was de zoektocht naar bijhorende t-shirts, truitjes, kousen en schoenen.  Maar nu zijn we allemaal klaar voor het feest en we daar beginnen we morgen aan, de hele dag lang!

42 gedachtes over “Vogeltjes voor de trouw.

 1. meisjesmama zegt:

  RESPECT! Ik zit al weken te vechten met 1 communiekleedje (doe ik echt nooit meer!), maar jij naait voor heel uw familie begot! Ge zult ook wel blij zijn als alles klaar is!
  Leuke schoentjes ook!

  Like

 2. Vanessa zegt:

  Oeie, ik heb ooit m’n twee voorloperkes gekleed en ‘k kwam al bijna niet rond! Laat staan, dat je heel de suite moet kleden!!! Jij bent echt goed! En inderdaad, hopelijk krijgen we een groepsfoto te zien!

  Like

 3. poppie zegt:

  ooohhh… zo spannend, ik hoop dat jullie heel mooi weer hebben. En wat een kado voor je zus, zo een mooie dingen gemaakt! ikzelf trouw in juni en het freubelwerk houd ik toch maar voor mezelf 🙂 Ik wens jullie een hele mooie dag, en daarna benieuwd naar de foto’s….

  Like

 4. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Helaba ,de blazer is perfect,hé? Sjiek ,hoor! Zo zou ik het ook gedaan hebben.Proficiat!
  Ben benieuwd naar alle kleedjes,rokjes, blazer en broekjes..en al wat ik vergeten ben.

  Like

 5. Riet zegt:

  Maar zo zot, een hele winkel bij elkaar!
  Ben erreug benieuwd naar de foto’s-in-zijn-geheel! En de bruidsduiven zijn vast helemaal gerustgesteld met zo’n groot dierenarts-entourage…

  Like

 6. Camomille zegt:

  Wow! Wat een energie heb jij! En jij hebt nog 5 kinders én jij gaat nog werken! Jij hebt loopbaanonderbreking en een onthaalmoeder (jouw moeder alvast) moeten nemen zeker? En ’t ventje heeft gekochte kledij aan?

  Like

 7. Kaatjeto zegt:

  Wauw, wauw wauw ! Echt prachtig.
  Een bewijs dat je voorbereiden op een feest ook al een feest kan zijn… al zal het ook wel hard labeur geweest zijn. IK wens jullie een prachtige fan miliedag toe en veel geluk voor het nieuwe koppel. OOk al ken ik jullie van haar nog pluim 😉

  Groetjes, Kaatjeto

  Like

 8. Naais zegt:

  Amai, dit klinkt echt Amerikaans qua proportie, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Ik zie dit zo op een of ander tv-programma: Tante Hilde zet de puntjes op de i.
  Ooh, ik ben zo benieuwd naar de beelden!!

  Like

 9. nele zegt:

  indrukwekkend! en graag een groepsfoto!
  (ik kom hier al een tijdje lezen, mijn zoon is denk ik 2 weken ouder dan Winand -en draagt dezelfde bodiekes 🙂 ’t Is een schattig ventje trouwens)

  Like

 10. stefanie zegt:

  Alé, ’t is bijna zover. Morgen mag ik het allemaal zien. Ik ben benieuwd. In elk geval sjiek dat ge het weer allemaal voor mekaar gekregen hebt 😉

  Like

 11. An zegt:

  Waw! (mond valt open) Ik hoop dat niet alleen je zus morgen bestoeft wordt, maar jij ook! En ik ben uiteraard ook benieuwd naar foto’s van het geheel 🙂

  Like

 12. Tine zegt:

  Ik had u niet op ideeën gebracht, je was er blijkbaar zelf al op gekomen om je moeder in te schakelen! 😉

  Een nichtje op komst? Misschien wel samen met mijn metekind geboren… Uitgerekend voor 20 april!

  Like

 13. Vixi zegt:

  OOOOOOhhhh, post je ook eens een foto als iedereen het draagt? Ik zou zo graag dat model van die jurk eens willen zien voor ik het bestel.
  Super super stofjes!!

  Like

 14. Barbara zegt:

  Wie slimmer is dan haar neus lang is, heeft al foto’s kunnen spotten via “gallery”…
  Wat een plaatjes en zooooo schoon! Wat zag K. er goed uit en ze had – net als jullie zussen – een prachtig kleed aan.
  Die trappen met die groepsfoto, herken ik van mijn eigen trouw 5 jaar geleden 😉
  En dat nichtje dat op komst is, is dus bij A.? Ik wist niet dat ze nog een kindje verwachtte en dus alweer een meisje?! Hoe leuk!!! Doe ze alvast een dikke proficiat van mij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s