“Red Floyd pullover”

Uit het boek ‘Vintage Baby Knits’ van Kristen Rengren. Het broekje uit de collectie van mijn man (toen hij klein was wel te verstaan)

Het ruikt zelfs vintage. Ik heb nochtans nieuwe wol gebruikt. Dat nare geurtje is afkomstig van de breitas. Die heb ik 25jr niet gebruikt en nu onder het stof van moeders’zolder gehaald. Ik heb al geprobeerd: takjes lavendel, een stuk zeep, een vod gedrenkt in azijn, maar niets helpt om die muffe geur te doen verdwijnen uit de breitas. Iemand tips?

Een niet zo willig model:

 

dan maar eentje die wél op de foto wou:

 Of wacht, hij wou toch op de foto:

zolang het buiten was, in de zon en aan de zandbak

of als hij aan het klein spul van ‘de groten’ kan zitten.

 ps: en een vraagje aan een fotograaf, al dan niet zonder opleiding: hoe kan ik deze rode pull fotograferen zonder dat het één grote rode vlek wordt, dus zodat je het breipatroon kan zien (de afzonderlijke steken dus)?

26 gedachtes over ““Red Floyd pullover”

 1. ziggy zegt:

  ocharme dat kind!
  en zeggen sien en maria niet over dat soort dingen : opvullen met sodakristallen, een nacht laten staan en dan leegkappen en stofzuigen
  (met dat soort dingen bedoel ik de breitas, niet onwillige kinders hé)

  Like

 2. ziggy zegt:

  ewel “stekken” gelijk in:
  sien, mijnen wullen baai stekt
  mo maria toch, k heb het toch al gezegd, nen baai die stekt moet je nen nacht in den diepvries doen
  t is geiren gedaan!

  Like

 3. Wiek zegt:

  Ik zou ook zeggen soda… flinke tijd (een nacht zou goed zijn) erin laten zitten en daarna eruit zuigen met de stofzuiger.
  Ik strooi soda ook onderin de vuilnisemmer (tegen geurtjes én vocht), ik zuig wat op in een nieuwe (of halfvolle, of bijna volle) stofzuigerzak en dat neemt ook geur weg. Een beetje waspoeder opzuigen, of een watje met etherische olie is ook lekker (ow wacht, de vraag was niet hoe gaat mijn stofzuiger lekker ruiken…).
  Je zou het zelfs op je matras kunnen strooien en een dagje laten intrekken tegen het vocht, maar dat durf ik niet aan, want het zou ook giftig zijn voor katjes, kindjes en wat al niet meer en voor nare interne bloedingen kunnen zorgen bij inslikken…
  In ieder geval, hulde aan soda! (ook goed voor het ontstoppen van….)

  groet Wiek

  Like

 4. POPPIE zegt:

  wat een leuk pakje, waar die broek van paps al niet goed voor is.
  Voor je foto: probeer eens met een statief en je scherpte-diepte manueel aan te passen, beetje onderbelichten helpt ook al.

  Like

 5. mie zegt:

  hmm, een rood pulleke….. schoon!

  Wat de kleurweergave van rood betreft, dit is (niet alleen) digitaal (maar ook analoog,) een moeilijke kwestie.

  Het effect dat je krijgt, heeft te maken met de slechte kleurweergaven van de ccd’s in de camera in combinatie met de golflengte van rood (rood heeft de langste golflengte).
  De kwaliteit van de camera bepaalt mee deze kleurweergave, maar zelfs professionele camera’s en fototoestellen hebben met sterk verzadigd rood problemen.
  Een sluitende doe het zelf oplossing is er niet…voor zover ik weet.

  Je kan altijd proberen met een filter voor de camera met de complementaire kleur (cyaan in dit geval)dan ga je meer detail krijgen, maar deze filter mag niet te zwaar zijn anders valt de kleur weg.

  of een groen pulleke breien 😉

  Like

 6. Riet zegt:

  Haha, hij ziet er zo volwassen uit met die broek. Wat niet wil zeggen dat ik nu vind dat volwassen mannen zich in zo’n broeken moeten hijsen. Maar zijn benen zijn ineens zo ‘meneer’. 🙂

  Like

 7. hilde zegt:

  @Riet: ja hij begint echt jongensbenen te krijgen ipv babybenen…en ook jongensmanieren, hoewel ik daar eigenlijk geen ervaring mee heb, want mattijs is alijd ne keibrave geweest/nog steeds is.

  Like

 8. Janina Modaal zegt:

  Hihi, mijne favoriet ziet er weer keicool uit!

  Ik heb ook nog een breitas staan. Ze is kinderachtig met vissen op. En stinkt waarschijnlijk nog erger dan de uwe.
  Maar alle, moest ge geïnteresseerd zijn ;).

  Like

 9. An zegt:

  Wat een knuddig broekske zeg. Zo tof dat uwe man daar nog in rondgehost heeft. Wat het fotoprobleem betreft heb ik geen weer woord. Mijn vader zegt altijd dat een goeie foto wat rood moet hebben. Dit zijn dus allemaal goeie foto’s. 😉

  Like

 10. jantina zegt:

  Een groooote glimlach op mijn gezicht, wat een heerlijk ventje! En die broek is zooo schattig, en dan idd met die kousen, geweldig! Onze kleinste man is nu 8 maanden, kijk er naar uit dat hij ook gaat staan, en er zo bij staat, superleuk!

  Like

 11. katrien van corenbergh zegt:

  een ander tip om geur weg te nemen… vul een plastieke zak met kattenbakvulling en doe daar je stinkende leren riemen, chacoche, breitasjes, tweedehandsschoenen,… in. goed schudden zodat de korrels overal aan geraken en een poosje laten rusten. nadien de materialen goed afstoffen en voila!
  volgens tante kaat vang je zo de vieze geurtjes in een wip!
   
  ps: gebruik het liefst kattenbakvulling die de kat nog niet gezien heeft….. hahaha!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s