Bloemenrok

Na alle ingewikkelde kleedjes en feesten maakte ik het mezelf gemakkelijk en maakte ik snel een rok naar mijn eigen maat.  Deze keer met zakken in de zijnaad.  De ronde zakopening tekende ik met hulp van een groot blik.  De stof komt van ‘Maison Dorée’, een veel te dure stoffenwinkel in hartje Brussel, waar ik meestal niks naar mijn goesting vind, maar toch al te dikwijls binnenloop in de hoop toch iets te vinden.  Het geel van de zakken is een heel luchtig katoen dat oorspronkelijk een matrashoes was. Eigenlijk is dat geel te licht, want mijn ondergoed schijnt erdoor, daarom ben ik verplicht vleeskleurige onderbroeken te dragen onder deze rok.

Om de sfeer van deze rok helemaal duidelijk te maken, deze foto: hard werkend op mijn erf, met mijn plastieken klompen aan, wij noemen dat ‘galoshen’. Elegant he?

Eigenlijk is mijn Zsazsa te klein geworden, of is het het kind dat te groot geworden is? Je ziet de velcro-band die amper nog te sluiten is, tenzij ik het kind heel hard pers op mijn rug.  Ik vroeg raad aan Mmz Zsazsa of er nog iets aan te verhelpen was, maar haar wijze raad was: ‘verkopen en een nieuwe maken’.  Maar ik denk dat ik daar nog niet aan toe ben, ik hou nogal aan mijn spullen, en ik heb vooral geen goesting om een nieuwe te maken.

Foto’s door mijn persoonlijke fotograaf Mattijs.

23 gedachtes over “Bloemenrok

 1. ziggy zegt:

  waaaw
  maak een tussenstuk voor de zsazsa (zoals voor een beha met een te smalle rug) en ge zijt weer voor jaren gerust!
  en de boerderij is een vierkantshoeve?
  waaaw

  Like

 2. Polkadotjes zegt:

  Lol Griet!
  Dat zien er gezellige erfactiviteiten uit. De zsazsa was bij mij de eerste kennismaking met iets maken mbv een patroon. Zalig, alleen spijtig dat Roos er niet wou inzitten. Al die moeite voor niets.

  Prachtig rokje.

  Like

 3. Hannie zegt:

  Ik vind dat ze die klompen in rood met witte stippen moeten maken, speciaal voor jou! Zo, da´s gezegd!
  Je rok is heel leuk hoor, wat ´n prachtig boerinnenstofje zo bij je activiteiten op het erf maar ook voor andere gelegenheden zeer geschikt. Dat kind Winand hangt er wel beetje slapjes bij, had ie slaap? haha.
  Zijn jullie nu al wel of nog niet verhuisd?? Ik dacht dat jullie eerst nog heel lang zouden verbouwen? Vertel er ´ns wat over!
  Groetjes,

  Like

 4. hilde zegt:

  @hannie: lol, kabouterklompen! ja, die rok heeft echt iets boerenschortsachtigs. Winand was inderdaad het slaapje zeer nabij, of misschien al vertrokken naar dromenland. Ik sleur dat kind echt overal naartoe op mijn rug. Maar we wonen nog niet op de boerderij. Het is echt een grote werf nu, die foto is het enige stukje waar géén bouwmateriaal opgestapeld ligt; verhuis is voor december 2010 gepland, maar dus nog héél veel werk te doen!

  Like

 5. ilse zegt:

  Ha, die galoshen, daar hebben mijn ouders er veel van versleten (ben dan ook op de boerderij opgegroeid). Ik houd het bij zwarte gesloten crocs, qua elegantie op dezelfde lijn zou ik zou denken.
  Knap rokske! Misschien dat een hemdsjurk in de lijn van zo’n jasschot) nog beter bij de galoshen zou passen.

  Like

 6. Mama Monique zegt:

  Wat een mooie rok heb je gemaakt zeg! Zou er zo in stappen ;o)

  Dank je wel voor je reactie op mijn blog. Heb jij ook zo’n grote tractor-fan in huis? Wij wel! Vandaar dat dit exemplaar in groen/geel is gemaakt. Zijn favoriet!

  Like

 7. prutsen zegt:

  Schoon rokske, vooral met die zakskes erin (en die klompen eronder 😉 ).
  Je krijgt trouwens de sunshine award van mij. Met dit weer kan hij misschien nog van pas komen ;-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s