Flashback

Een stokje van Elza D.  gekregen:

Een hele album vol met communiefoto’s, anno 1980:

Volgens mij was het op de dag van de officiële communiefoto’s slecht weer buiten, want er werd dit gordijnen-en verwarmingsrooster-decor gebruikt.

En ik kreeg een gigantische monchichi kado. Als je heel goed kijkt, zie je dat ik klompen droeg onder dit elegante kleedje (je weet wel, een houten zool met wit leer erboven). Het kleedje hangt – uiteraard –  nog in de kast bij mijn ouders thuis.  (sorry voor de slechte kwaliteit van deze foto’s, de oorspronkelijke foto’s zijn wel mooi, maar ik heb geen scanner en moet dus een foto van een foto maken…)

Octavie had ongetwijfeld ook een Hollyhobby kleedje aan op haar Eerste Communie, en meisjesmama  zit ook in het communiethema, die wil ik ook wel eens zien met de eerste hostie in haar hand. Tonen dames!

22 gedachtes over “Flashback

 1. Manou zegt:

  In mijn tijd (eind jaren 80) ging het ook al een pak korter. Maar ik kreeg vooral een flash-back door je foto-album zelf. Dat ene meisje in zij-aanzicht stond op het behangpapier van m’n kinderkamer!

  Like

 2. stien zegt:

  Haha, dit is een stoer stokje! Ik had ook wel handschoentjes willen hebben. Gelukkig had ik wel ne monchichi (die zijn trouwens ook weer helemaal “in”)!

  Like

 3. hilde zegt:

  @stien: die handschoenen én de sjakosh waren eigenlijk van de grote zus die 3jr ervoor haar eerste communie had gedaan. En ik wou dat persé ook. Haha, en dus leende ik dat van haar, maar eigenlijk pastte het qua stijl er helemaal niet bij, lol. Mijn middelste dochter heeft dezelfde eclectische stijl van mij helemaal geërfd: die zie je ook soms rondlopen met een vreselijk fragiel kleedje, rubberen laarzen, en een wollen muts bijvoorbeeld, omdat ze dat dan heel mooi bij elkaar vindt passen 😉

  Like

 4. meisjesmama zegt:

  Oh geweldig! Ik ben een kind van de jaren ’80, überhip dus 😉
  En amai, zo’n lang kleed, daarin moet je je ongetwijfeld heel feestelijk hebben gevoeld.

  Like

 5. hilde zegt:

  *zucht*van frustratie: ik had niet eens een nieuwe fiets gekregen. Ik mocht wel de oude fiets van zus gebruiken die zij 3jr eerder op haar eerste communie gekregen had. Jaja, ik moest het met afdankertjes doen 😉

  Like

 6. Katrien zegt:

  Oh dat kleed! Da’s helemaal de stijl waarin mijn ouders (in 1979) getrouwd zijn. 😉
  Ikzelf deed mijn eerste communie ‘pas’ in mei 1988 en toen was de mode al hélemaal anders. 🙂

  Like

 7. wiek zegt:

  Prachtige jurk, en niet eens wit !
  Zou heel diep moeten graven naar foto’s, maare, witte jurk met iets van geborduurde beertjes in de stof (en mijn Oma maakte er ook een tasje bij)

  Leuk stokje!

  groet Wiek

  Like

 8. cuppie zegt:

  Ik geloofde het nooit als mama zei dat Inez sprekend op u als kind lijkt, ma het is begot waar! En gij waart precies een HollyHobby’tje 🙂

  Like

 9. Camomille zegt:

  Maar dat is waarlijk een PRACHTIG kleed! Wat fijn dat je ouders dit nog bewaard hebben! Ik was ten tijde van jouw eerste communie nog niet geboren, dus het de monchichi-hype blijkbaar gemist…

  Like

 10. Irmhild zegt:

  ah, the monchichi… i had one, too!it wasn’t a ‘real’ one though, still, i loved it! and we had fruehstuecks-brettchen with those patchwork bonnet girls! haven’t thought about those for ages!! thanks for the flashback!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s