Een zonnig kindje.

Op een zonnige dag maakte ik een zonnige pop en kleedje voor een kindje uit een zonnig land. 

Ik zal eerlijk zijn, ik maakte vandaag alleen het kleedje, de pop was al een tijdje klaar. We zijn morgen uitgenodigd op de verwelkomings-babyborrel voor Oona.  Haar broer kreeg indertijd ook een pop kado. Omdat we met de hele bende (7 dus) uitgenodigd zijn krijgt Oona dus 2 kadootjes.  Ik heb het éénjarig (?) meisje nog nooit gezien, en ken haar maat niet.

Het kleedje is nogal breed, daarom heb ik er een lint bijgestikt zodat het wat aangesnoerd kan worden. De armsgaten zijn ook ruim, zo kan ze het misschien tot volgende zomer als tuniek kunnen dragen.

 

Middenachter heb ik gewoon een stuk doorgeknipt en afgezet met biais. Het sluit met een biais-lusje en een ouderwets knoopje. Ook de armsgaten en de zoom onderaan zijn met biais afgewerkt.

 

24 gedachtes over “Een zonnig kindje.

 1. Riet zegt:

  Prachtig, allebei! Eén van je poppen in zijn ‘pure’ vorm, zo met dat lijfje dat meteen het kleedje is, maar ’t is ééntje onder de noemer ‘meer moet dat niet zijn’. En die kleurtjes doen het ook prima bij elkaar.

  Like

 2. ziggy zegt:

  zou je die bloem niet nog snel losmaken en ondersteboven aannaaien, dan lijkt het op een baby ananas in het haar
  how exotique can you be?

  Like

 3. harvest twentyten zegt:

  wat een schatje en hoe een mooie haren (ja die stikseltjes vind ik echt funky!) – je doet me goesting krijgen om ook eens een popje te maken maar ik vrees dat dat echt prutswerk is met dat keren van die smalle armpjes en beentjes??

  Like

 4. vicarno's mama zegt:

  Heerlijk zonnig! (en fijn die close-ups van die mooie pop – heb deze week een soortgelijke pop-tutorial van het net gehaald en nu kan ik fijn kijken hoe alles in elkaar zit…) Daar zal ze vast jaren blij mee zijn!

  Like

 5. Tinteltenen zegt:

  OMG…vanmiddag zag ik onderweg wegaanduidingen met OONA erop. Ik vroeg nog aan mijn wederhelft wat dit wilde zeggen. Bij deze ben ik op de hoogte…
  Waar jouw blog volgen al niet goed voor is 🙂
  Het popje is superschattig, die haartjes! En het kleedje zal die kleine meid minstens zo schattig maken. Mooi!

  Like

 6. knofje zegt:

  Ik vind het altijd fantastisch dat je van die setjes maakt, een lookalike pop en hetzelfde jurkje.. lijkt me geweldig als je dat als kado krijgt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s