Ik wil Spiderman.

In januari was het jongste neefje jarig en maakte ik voor hem een hanenfleece . Het is nu juni en hij draagt het nog steeds dagelijks. Zijn ouder broertje was echter heel – tot heel erg jaloers. Hij wou ook een hanenfleece! Ik beloofde hem ook een fleece te maken en hij mocht zelfs kiezen wat erop stond. Eerst kwam er bedeesd en stilletjes uit: ‘ik wil ook een hanenfleece’. Maar toen kreeg hij plots een geweldig idee: ‘Ik wil Spiderman!’.  Ik zag de gruwel in zijn moeders ogen.  “Spiderman? Maar wil je niet liever koetjes of schaapjes, of misschien een traktor op je fleece?” vroeg ze nog, maar hij was vastbesloten: Spiderman!  

Oh wat heb ik genoten van die exclusieve aandacht als tante-die-een-spiderman-fleece-maakt! Ik kreeg kussen en knuffels wanneer ik er maar om vroeg en kreeg te pas en te onpas kousen en onderlijfjes en -broeken geshowd met een spiderman erop. Hij zal gedacht hebben: ‘ik moet ze toch wat inspiratie geven, want ze weet vast niet hoe spiderman eruitziet’.  En mijn schoonzus zich maar verontschuldigen voor zijn keuze… 

Er zal wel spiderman-stof bestaan, maar dat wou ik met opzet niet gebruiken.  Ik heb wel gebruikt: de rode en blauwe kleuren, dikke spinnen en -webben:

De binnenkant is fleece, de buitenkant gewone katoen. De webben zijn erop gestikt met de naaimachine, net zoals een spin haar web weeft en de dikke spinnen zijn kant en klaar gekochte opstrijkdinges.  Omdat jongens van 4 al eens iets weg te stoppen hebben, zijn er 2 zakken in de zijnaden: dan is het net of hij zijn handje dwars door het web moet steken, woe-hoe griezelig!

Omdat er toch iets ‘echt’ van spiderman moest bijzijn, heb ik een soort medaillon aan de rits vastgemaakt. Ik heb er mijn hoofd over gebroken hoe ik een soort van mini-spidermannetje zou kunnen maken om eraan te hangen, maar ben tenslotte heel simpel in de H&M dit hangertje gaan kopen.

21 gedachtes over “Ik wil Spiderman.

 1. Annette zegt:

  En dat is dus echt wel veel mooier dan gekochte-spidermandinges-die-ik-zo- lelijk-vind-maar-die-mijn-mannen-zou-graag-zouden-willen-krijgen. En behalve kousen is hier dan dus ook niets spinnenman-achtigs te vinden.

  Maar zo’n fleece………..

  Like

 2. Martine ..Gentbrugge zegt:

  Heel mooi gedaan. Die web is echt een tof idee ,dacht al dat je die spinnen geborduurd had. Dat zal wel een blij manneke geweest zijn.

  Like

 3. Hannie zegt:

  Nu ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe neefje dit vindt?? Ik vind ‘m superleuk, heel origineel zo en toch nog leuk zo’n hangertjer eraan (lang leve H&M). Maarruh …. die hanenfleece blijft ook errug leuk hoor.
  Groetjes,

  Like

 4. hilde zegt:

  Ik zag het aan zijn oogskes dat hij erg blij was, maar er was teveel feest, zon, zand en kinderen om aandacht aan een spidermanfleece te schenken, gelukkig maar! De jarige genoot van zijn feestje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s