Hemden worden kleedjes

Sinds een jaar prefereert mijn man hemden boven t-shirts in de zomer. Een katoenen hemd is veel frisser om het lijf volgens hem.  Mijn protest dat hemden veel moeilijker te strijken zijn dan t-shirts deed hem niets. Maar eigenlijk heeft hij gelijk. Daarom vond ik deze tutorial zo geweldig: een hemd omnaaien tot peuterkleedje.

Maar omdat mijn man dus nog maar sinds kort aan het hemdendragen is gegaan, hangen er dus geen oude hemden in zijn kast. Voor een paar euro vind je er wel in de tweedehandswinkel en dat deed ik dus. Ongeveer een halfuur per kleed werkte ik eraan, het hemd kapotknippen inbegrepen.  Mijn dochters zijn over de wolken met hun ‘nieuwe’ kleedjes en ik vind het resultaat zo mooi dat ik het derde gekochte hemd voor mezelf ga omnaaien tot een soort topje. Wordt vervolgd dus.

Ze kijkt hier wel heel zielig, maar dat is omdat ze een ergens ‘een pijntje’ had.

En kijk daar: het eerste moestuinachtig zaaigoed ooit doet het goed: pompoenplantjes in halve wc-rolletjes!

Ps: ik vergeet het bijna te vertellen. Er zijn echt zoveel toffe tutorials over hemden die kleedjes worden: ééntwee, drie, vier, of hemden die vrouwelijk worden: vijf, zes, zeven, acht

26 gedachtes over “Hemden worden kleedjes

 1. Marloes zegt:

  Geweldig zeg! Ik heb alleen geen dochters, maar ik wil zelf wel zo’n topje, en ik heb nog een hele mooie blouse van manlief hier liggen, daar ga ik dan maar eens mee aan de slag! Goed idee!

  Like

 2. Octavie zegt:

  Oh ja dat vind ik ook altijd zo leuk! Ik maak (ehm ja, mijn moeder dus) er graag strokenrokjes van voor Dochter. Dus van verschillende hemden stroken knippen. Mijn oma was coupeuse en die deed dat vroeger al!

  Like

 3. Annelyse zegt:

  wauw, ik denk dat ik Bjeurn zijn hemden ook eens ga verbouwen (hij heeft er wel enkele slechte in zijn kast hangen, want hij kan niet goed weggooien, want me soms goed uitkomt)

  Like

 4. jipie zegt:

  oohh met de knoopkes op de rug zijn die ook heel leuk ( ik heb het eens omgekeerd al gedaan, gewoon een a lijn jurkje uit een hemd)
  en hier hemden bij de vleet, tshirts zijn om in te slapen heb ik zo de indruk
  oja en het strijken, om beurt he 😉

  Like

 5. Polkadotjes zegt:

  Meer dan een zalig fris jurkje heeft een meisje niet nodig in de zomer. Missie geslaagd dus volgens mij. Ik vind ze geweldig.
  En die dochters van U zijn zo verschillend, maar elk op hun eigen manier zo adembenemend. Dat belooft voor later…dan ga je de jurkjes waarschijnlijk van wat meer stof voorzien. Lol.

  Like

 6. hilde zegt:

  @polkadotjes: loohol, jaja tegen dan maken wij (jaja gij ook zenne!)kleedjes voor de dochters die dichtgeknoopt zijn tot aan de hals, met lange mouwen en rokken tot aan de enkels!

  Like

 7. Niek zegt:

  @An: met geen enkele tutorial! 😉 Ik doe dat gewoon op mijn eigen, heel simpele manier. Maar ik doe mijn best om dat eens deftig uit te leggen op mijn blog, als ik een hemd te pakken krijg (dat betaalbaar is, want 4 eur voor een hemd in de kringloopwinkel, vind ik – ge moogt me gerust gierig vinden- te duur!) Maar ik heb ondertussen al andere bronnen aangesproken… 😉
  Dus binnenkort te verwachten!

  Like

 8. Sabine zegt:

  Waw, heel schoon, en wat een knappe dochters!
  Leuk dat je er nog wat tuto’s bijzet voor grotemeisjesspullen want als jongensmama vind ik dat wel erg knap, maar daarmee zijn mijne man zijn hemden nog niet verknipt hee 🙂

  En wat dat strijken betreft… doet die dat nie zelf? (die van mij doet dat liever zelf eigenlijk, niet dat ik dat niet goed doe, ik heb alleen last van uitstelgedrag)

  Like

 9. Bente zegt:

  Wat een leuke jurkjes! Ik zag je post eergisteren (loop een beetje achter) en ben meteen gaan naaien. Ben een beginner en dit leek me heel geschikt. Het is mooi geworden, ben helemaal tevreden. Alleen, hoe maak jij zo’n jurkje zo snel? Gebruik je een zoomvoetje voor de zoom aan de onderkant? Ik vind dat toch best wat werk een rondlopende zoom. Goede tips zijn welkom!

  Bente

  Like

 10. saffiertje zegt:

  Geweldig die jurkjes! Mijn man kan er maar niet aan wennen als hij nze dochter in een recycle jurk van zijn overhemd ziet lopen, maar wat is het toch een gave en verslavende buissness!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s