Dankjewel juffen en meester.

 9 eloleo-zakjes als bedankje voor de juffen en de meester. Een beetje opgesmukt met tekeningen van de kinderen.  9 zakjes voor 4 schoolgangers? Tja, er was één kleutertje in de rij die in het midden van het schooljaar overging van de eerste naar de tweede kleuterklas. Dus zowel de juf als de meester kregen een zakje. En dan was er een juf die ziek geworden is, vervangen werd door een andere juf, die na een tijdje ook ziek werd en ook vervangen werd door nog een andere juf. Maar Birgit vond dat niet erg om voor elk van haar 3 juffen een zakje te ‘versieren’. De laatste twee zakjes die heb ik aan mijn collega’s kado gedaan, omdat zij mij geholpen hebben met vanalles wat voorlopig nog heel geheim is 😉

17 gedachtes over “Dankjewel juffen en meester.

 1. Riet zegt:

  Geweldig, zo’n project dat z’n eigen leven gaat leiden. Dit vind ik een erg leuke toepassing: tenminste iets bruikbaars, zo’n zakje, en meteen ook ‘voor de goede zaak’. Misschien een idee voor creatieve juffen die volgend jaar om inspiratie verlegen zitten bij moederdag.

  Like

 2. Liesbeth zegt:

  Wauw, ik zou willen dat ik daaraan gedacht had … hier een potje zelfgemaakte confituur want naaimachine draait op volle toeren voor verjaardagscadeautjes Milan en Tristan. Je kan maar 1 ding tegelijk hè.

  Like

 3. Liesbeth zegt:

  Is dat met textielstiften gekleurd?? Ik bedenk me net dat mijn schoonmoeder in juli jarig is… Lena gaat het geweldig vinden om mee zo’n zakje te maken. Nu hoef ik mijn hoofd niet meer te breken over een cadeau. Bedankt!

  Like

 4. jipie zegt:

  hier waren het ook tassen voor de juffen, mor en andere waar de jongste haar juf al eens een compliment had overgegeven en een scrabble hangerke van bij tiene

  tassen zijn altijd handig voor al die chocolaatjes die ze krijgen in te steken 🙂

  Like

 5. eloleo zegt:

  Ahhhhh, textielstiften… ik dacht aan papieren tekeningen, transferpapier, … ingewikkeld. Mor hè, textielstiften dus. Dat kunnen wij ook 🙂 en dat ga ik onthouden tot aan de nieuwjaarscadeaukes. Jij kan toch alles nog een extra twist geven zodat het helemaal bijzonder wordt!

  Like

 6. anne zegt:

  vraagje… over het smocken van een jurkje.

  naai je best eerst het hele spul toe ( alle naden: boven, onder , zijkanten) en als hij infeite helemaal af is, dan pas het smocken?
  Of doe je boven en onder in orde, dan smocken en dan de zijnaden toe?
  groetjes van de smock-leek
  anne

  Like

 7. hilde zegt:

  @anne: je kan kiezen: ofwel werk je boven en onder af en smock je een rechte lap stof. Ofwel werk je het helemaal af, dan moet je ‘in het rond’ smocken. Dan kan je best de uiteinden van de elastieken onderdraad aan elkaar vastknopen na het ‘stikken’ zodat ze niet loskomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s