Als je onderweg bent…

…met 5 kinderen in de auto, dan raad ik je aan om mee te nemen: een stapel suskesenwiskes, de cd’s van kapitein winokio en ook die van het geluidshuis (de mestkever, lachen!!!), potloodrollen, een I-spy-bag, en uitgeprinte foto’s:

Zo een I-spy-bag is uiteraard niet mijn uitvinding. Google maar eens en je vindt 100en voorbeelden.  Ik zag het voor het eerst hier.  Het principe is eenvoudig: raap alle kleine prullaria van de grond en stop ze in een stoffen zakje waar je een plastic venstertje in gestikt hebt.  Ik heb op voorhand foto’s gemaakt van al de kleine prullen, gesorteerd per ‘soort’.  Zo kan ik vooraan in de auto naar achteren roepen: “Zoek eens een roze haarborstel!” Nu hoop ik wel dat de meisjes de stiksels niet gaan lostrekken als ze dringend het haar van hun pollypocket moeten kammen ofzo, want de vulling bestaat uit isomo-bolletjes. Er zijn 2 kijkvensters: een klein venstertje voor grote jongens en meisjes van 9 of 7 jaar. En een groter venstertje aan de andere kant voor kleine meisjes van 5 of 4-min-drie-dagen. (jongentjes van 18maanden moeten slapen onderweg).

Nu ik het zakje zie liggen, bedenk ik mij dat ik een plezantere vorm had willen maken, een autobus ofzo. Maar het moest allemaal heel snel gaan, want er zijn verjaardagen en dus feestjes op til.

Bijvoorbeeld de jongste dochter: die wordt vrijdag 4jaar!  Dat verdient een potloodrol. Een weinig origineel kado van een creatieve moeder, maar het kind gaat er zo blij mee zijn. En al de rest jaloers, dus ik ga de vragen al horen komen.

Ikzelf ben volgende week ook jarig, en dan is er ook nog de blogverjaardag. Ik word er 36 en de blog bestaat al 3 jaar! Dat moet toch gevierd worden? Misschien deel ik wel een kadootje uit?

Oh ja en die overige uitgeprinte foto’s? Opnieuw komt de idee van haar. Ik heb speelgoed gefotografeerd en 2 boekjes gemaakt. In het ene boekje ligt alle speelgoed (zoals altijd) op een rommeltje. In het ander boekje dezelfde speeltjes, maar dan netjes geordend. En dat allemaal per soort: dino’s, boerderijdieren, wilde dieren, playmobilmannetjes, kleurpotloden, blokken,… In feite is het hetzelfde spelletje met vragen en zoeken: “Zoek eens een babykrokodil!” of ” Hoeveel mannetjes zijn er zonder haar?” De foto’s zijn gelamineerd en hangen met een sleutelringetje aan elkaar.  Zo kan ik altijd foto’s toevoegen, stel hè, stel dat ze ooit nog eens speelgoed krijgen dat ik kan fotograferen…

update: op vraag van miss stik: hier staan alle foto’s online, om uit te printen!

24 gedachtes over “Als je onderweg bent…

 1. Miss Stik zegt:

  Geestig! Ik zou er het geduld niet voor hebben 10 minuten te zitten schudden en schuiven met bollekes om een mini-haarborsteltje te vinden. Maar kinderen vinden dat waarschijnlijk heel lollig.
  Waar haar je die kleinen ‘brol’? Behalve een mini-stiertje heb ik niks liggen dat hier zou kunnen voor dienen.
  En ivm de foto’s. Geen zin om ze online te zetten? Dan zijn de mensen zonder mini-speelgoedverzameling er gemakkelijk vanaf.

  Like

 2. Judith zegt:

  Super!
  Ik was al aan het denken wat ik allemaal kon verzamelen tot ik de link zag staan! Heb de foto’s meteen opgeslaan!
  DIKKE MERCI!!!!!

  Like

 3. sol zegt:

  de topper van de autoreis! hartelijk dank voor de tip. ik heb het nog snel voor de vakantie gemaakt. zoek-zak werd het gedoopt door de dochters, een prachtig woord wat mij betreft, en er zijn uren mee doorgebracht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s