Ah ja, nog iets te vertellen.

We zijn namelijk weer naar Frankrijk op vakantie geweest. We hebben daar niks gedaan, behalve in het zwembad hangen en springen. 4 zwemmers hebben we nu, waarvan er 3 ‘naar het putje’ kunnen duiken. Ik heb amper foto’s gemaakt (niks gedaan is echt niks gedaan he). Of toch? Ja een ritje met de ezelkar en ik heb er zelfs een foto van. 

 

   
 
   
 

 

Die ezelboerderij bezoeken we elk jaar en dat is ook waar we 3 jaar geleden een klein kuikentje kregen, die een zeer sympathiek hennetje werd. En de geschiedenis herhaalt zich, want bij thuiskomst had dat hennetje –net als vorig jaar -een klein nest uitgebroed: 2 kuikentjes heeft ze deze keer. Om ter schattigst!

We aten elke dag een lekker slaatje bij ons frans brood: we bakten dan wat spekjes in de pan en deden er stukjes appel bij. We sneden lekker knapperige groentjes in kleine stukjes (sla, ajuin, komkommer, paprika, tomaat), verbrokkelden er verse geitenkaas over en dan deden we er de gebakken spek en appeltjes over zodat de kaas een klein beetje smolt. Mmmm, lekker! En daarmee kan u het ook eens klaarmaken, maar u heeft natuurlijk niet zo een mooie kommetjes en borden. Want die kocht ik voor €1 op de plaatselijke markt.

En voor €2 per meter kocht ik op diezelfde markt weer geweldige stofjes: heel veel tricot deze keer: dat worden veel rokjes en topjes denk ik… En blauwe met dikke bloemen, dat is een oud gordijn van op een rommelmarktje.

 

12 gedachtes over “Ah ja, nog iets te vertellen.

 1. Hannie zegt:

  Als je maar lekker uitgerust bent! Voor mij is bijna helemaal niets doen in de vakantie nou niet echt ‘je van het’, ik ga me dan echt vervelen en vraag me af waarom ik niet thuis ben gebleven, haha.
  Dus we doen iedere dag ’n activiteitje, kan zijn ’n markt, ’n boottocht, ’n “gorge”, naar ’n strandje of bergwandelen en natuurlijk boodschappen doen, haha. Dit is echter maar ’n gedeelte van de dag want de kinderen willen natuurlijk zwemmen en spelen met de nieuwe vrienden en vriendinnen. En dan relaxen wij met stápels boeken en toen ik dat zat werd, had ik nog m’n haakwerk.
  Jij hebt meer Franse lapjes gescoord dan ik maar ik ben ook heel blij met m’n mooie Provenciaalse tafellaken. Ahhhh, la douce France!
  Groetjes, Hannie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s