Wie weet er raad?

 

 

Het is helemaal niet in stijl van mijn blogberichten. Maar ik heb echt een groot probleem waar ik geen oorzaak en bijgevolg geen oplossing voor vind.  Dus ik hoop echt dat iemand van jullie mij kan helpen!

Het zit zo: in al mijn t-shirts zitten kleine gaatjes! De oorzaak is niet ‘de mot’ in mijn kasten, of iets in de wasmachine. De gaatjes komen erin terwijl ik de t-shirts draag en enkel aan de voorzijde aan de onderrand.  Het is opvallend dat het enkel gebeurt met t-shirts van tricot.  Bij bloesjes van geweven katoen gebeurt het niet.  Volgens mij heeft het ergens te maken met de riem die ik in mijn jeans draag.  Het doet zich ook enkel voor als ik mijn t-shirt boven mijn broek draag.  Ik kocht al een nieuwe riem omdat ik dacht dat er ergens een weerhaakje in de oude riem was die de stof kapottrok, maar het probleem blijft met deze nieuwe (tweedehandse) riem.  Het lijkt of er een soort ‘oplosreactie’ gebeurt als mijn riem in aanraking komt met mijn t-shirts.

Bekijk mijn t-shirt van vandaag: op een paar uur tijd is hij helemaal naar de vaantjes!

 

Is er dus ergens een slimmerik in de zaal die mij kan uitleggen HOE dit komt en twee: iemand een toffe tip hoe ik mijn t-shirts kan oplappen?

Edit: Blijkbaar ben ik echt niet de enige met dit probleem, en dankzij jullie heb ik het antwoord gevonden op mijn mysterie. Voor mij geldt er: geen riem in combinatie met het granieten werkblad in de keuken. Bij elke aanraking van mijn t-shirt met het werkblad waarbij mijn riem onder de stof ligt, komt er een ga(a)t(je) bij.  Ik zal voortaan altijd een schort moeten dragen  want zonder riem zakt mijn broek af 😉 

109 gedachtes over “Wie weet er raad?

 1. anoniempje zegt:

  Het komt door riemen icm het schuren langs aanrechten bureaus etc. het t-shirt krijgt op deze plekjes veel meer te berduren en daardoor krijg je dit. Slimme oplossing is een schort dragen aan het aanrecht en ervoor zorgen dat je er niet tegenaan staat, de gesp van je riem afronden laten bij een schoenmaker. Dit zou het moeten oplossen.

  Like

 2. Joan zegt:

  Dit probleem is op tv geweest. Ik meen bij Kassa. Daar werd verteld dat de kwaliteit van de t-shirts de afgelopen 10 jaar

  steeds slechter is geworden en dat daardoor als er weerstand is van iets op buikhoogte daar dan de gaatjes in het t-shirt ontstaan. Zij adviseerden om allemaal met de shirts terug te gaan naar de winkel zodat het probleem wordt aangepakt waar het is begonnen. Nl. bij de fabrikant.

  Like

 3. Gie663 zegt:

  Heb hetzelfde probleem. Blijkbaar is mijn keukenwerkblad de schuldige. Dat is een werkblad in composiet. Als je daar tegen leunt met je t-shirt of polo heb je gaatjes. Hemden en jeans blijken daar geen last van te hebben. Oplossing : keukenschort dragen als je kookt.

  Like

  • DIANA zegt:

   Ik heb ook dit probleem. Vroeger had ik een houten werkblad en had ik nooit gaatjes in mijn T-shirts. Nu heb ik 6 maanden een composiet werkblad en al 3 T-shirts naar de vaantjes.
   Weet iemand hier een oplossing voor ?

   Like

 4. Nick zegt:

  Sowieso door wrijving over de t-shirt zoals o.a. de autogordel en dit in combinatie met een hard voorwerp onder het t-shirts, zoals bijvoorbeeld een broekriem, knop, rits,… en daardoor wanneer er bij enkel gewoven stof één draadje beschadigd wordt…krijgt men het mysterieuze gaatje 😕

  Like

 5. Ineke zegt:

  De enige juiste verklaring is dat in de kledingindustrie de laatste 10 tot 15 jaar gebruik wordt gemaakt van zeer slechte stoffenkwaliteit! En de enige remedie is dan ook: allemaal terug met onze t shirts zodat de kledingverkopers nu eindelijk eens actie gaan ondernemen tegen de fabrikant!
  Dus scherp aanrecht, het dragen van riemen, het gebruik van wasverzachter, enz, enz, is echt allemaal onzin. Ik heb al gaatjes in nieuwe shirts (dure en goedkope!) nog voordat ze uberhaupt gewassen zijn en riemen draag ik nooit en wasverzachter gebruik ik ook al niet. Dus dames ga akstjeblieft terug naar de kledingzaak!,

  Like

 6. ardijns machteld zegt:

  Ook ik heb hetzelfde probleem met die gaatjes….ongelooflijk….allemaal in dure t-shirten van grote merken….ik wordt er zot van !! Heb al eens een klacht ingediend….t-shirts mogen terugsturen…de firma handelde heel fair….ik mocht voor hetzelfde geld nieuwe kopen….In de nieuwe terug zelfde probleem….ik kan zo bezig blijven….ik zou die t-shirts echt wel graag houden en dragen !! Nu heb ik het opnieuw met een ander merk….2 maal enkele uren !! aangedaan , en al gaatjes……ik heb me ook al suf gedacht van wat de oorzaak kan zijn…..!! Ze zijn nog niet eens gewassen en je hebt het al zitten…!!
  Op het werk hebben wij al jaren dit probleem met onze t-shirts(werkkledij)…wij dachten dat het aan de kwaliteit lag…goedkopere…maar toch raar…altijd op dezelfde plaats….HET IS EEN MYSTERIE,OM GEK VAN TE WORDEN!!!!!

  Like

 7. Mieke zegt:

  Het is niet het granieten aanrecht maar het is de knoop van de broek die schuurt tegen het aanrecht Ik heb een aanrecht in kunststof dus dat kan het niet zijn,een schort dragen is geen oplossing wel uw shirt in de broek dragen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s