Het gilet

Het gilet voor Winand:

Volgens het patroon van Mme Zsazsa. Alleen het printen lukte mij niet, maar ik maakte daar geen probleem van, want ik printte gewoon iets uit en zag dat mijn grootste uitgeprinte maat overeenkwam met Winands jasmaat. Toen knipte en naaide ik het in elkaar op minder dan een uur tijd.

Ik vond het bijna jammer dat het vandaag net iets te warm weer was voor een schapengiletje. Ach, hij heeft vandaag gewoon wat harder gezweet (grapje he)

Dat van ‘minder dan een uur’ zeg ik niet om te stoefen, het is meer om mezelf gerust te stellen, want de oudste zoon, de oudste dochter, de middelste dochter, de jongste dochter, de 3 kleine nichtjes, de schoonzus en ikzelf willen er nu ook eentje.  Ik weet alleen niet hoe ik dat dan ga moeten uitprinten, want de grootste maat had ik nu dus al gebruikt voor het kleinste mannetje in huis.  Of misschien hoef ik helemaal geen grotere maten te printen/tekenen, want even later zag en hoorde ik dit:

‘past mij ook’

14 gedachtes over “Het gilet

 1. Niek zegt:

  Geweldig he de zsazsazilekes! Ik ben helemaal fan!
  Handig als voor iedereen dezelfde maat past! Moet ge in feite maar 1-tje maken he en dan geef je t gewoon door, kan iedereen het een dag aan en hup dan weer naar de eerste in de rij en zo is iedereen content!;-)

  Like

 2. hilde zegt:

  @griet: alé en uw dochter is daar zo schoon mee! ik mag het hopen dat ze het willen dragen als ik er nog 9 (négen!!!) moet maken 😉 ik vind het wel superschattig dat mijn bijna tienjarige het ook wil hebben 😉

  Like

 3. Nimsa zegt:

  ik begon er gisteren aan, en het ging vlot! Tot de mouwen.. daar keek ik een uur naar. Ondanks de fantastische handleiding. Ik ben desperaat aan het wachten op een hulplijn.

  Like

 4. hilde zegt:

  ah jasmine: ge moet mijn methode gebruiken voor de mouwen: zie hier: http://www.tantehilde.be/wrdprss/?page_id=269 Ge naait eerst de schoudernaden, daarna legt ge binnen en buitenstof op elkaar met de goede kanten op elkaar: armsgaten stikken, daarna begint ge onderaan het voorpand, over de halslijn, en de andere kant van het voorpand. Nu moet je de voorpanden dóór de schoudernaden halen. Je gilet ziet er nu dus al halfklaar uit. Rest je nog de zijnaden en de onderrand: stik eerst de rechterzijnaad: je legt de schapenstof met de goede kanten op elkaar, stikt over het armsgat, verder tot je de ‘voering’ ook gestikt hebt. Linkerkant idem. Nu moet je nog de onderrand stikken, je legt de goede kanten van de stof op elkaar, zodat het vestje eigenlijk in zichzelf gekeerd is. Laat wel een stuk open om te keren: na het stikken keer je het vestje door het keergat en naait dat als laatste dicht.

  maar pas op: deze methode kan natuurlijk alleen als je ook zijnaden hebt, als je zoals bij Mme zsazsa alles uit één stuk geknipt hebt, dan kan je alleen met haar methode verder. Is ze niet thuis om haar te mailen?

  Like

 5. Nimsa zegt:

  jawel maar ze verstaat mij niet ;-). Ik heb eigenlijk alles al in elkaar, alleen die mouwen. De biais is zelfs al geknipt, maar ik wil niet!
  Ik hou jouw superwaardevolle uitleg voor als ik een nieuwtje maak. Merci!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s