De voorschootrok.

  Ik heb een hoogst origineel rokje gemaakt.  Het was oorspronkelijk een keukenschortje met zo een striklint rond de middel.  Deze rok is niet alleen origineel, hij heeft echt heel veel voordelen:

 • Snel klaar en bovendien goedkoop: het schortje kocht ik ooit voor €1. De achterkant van mijn rok is dus duurder dan de voorkant.
 • Door de zakken altijd een zakdoek bij de hand, die zakken heb ik zelfs niet verplaatst om de rok te maken, ik stikte gewoon over de zakken om de zijnaad te maken.
 • Het is een soort vuilwerende stof, er kunnen gerust vettige kinderhandjes of zoals je wil vettige kippenpootjes tegen afgeveegd worden

Een klein nadeel: als iemand je vraagt of je je voorschoot bent vergeten uit te doen, moet je beschamend vertellen dat het een voorschootrok is. Maar vergeet niet het eerste kenmerk:

 • Het is erg origineel, je zal zo geen tweede rok aan de schoolpoort tegenkomen. Euh ja, toch niet onder de vorm van een rok…

25 gedachtes over “De voorschootrok.

 1. An zegt:

  Zo tof! Dat krijgt zeker navolging: eindelijk een elegante manier om al die leuke voorschoten van de kringloopwinkel te verbouwen. Seg, gaat gij altijd met die schoon botten de kippen verzorgen?

  Like

 2. Camomille zegt:

  amai gij gaat wel sjiek gekleed de kippen voederen! ik loop hier buiten ook met botten rond, maar ’t zijn hier wel groene katjoeën! en ook met ne voorschoot, maar wel met een lintje 🙂
  wel schoon, die van u, amai, echt origineel!

  Like

 3. Hannie zegt:

  Hé, mijn moeder draagt ook van die schortjes in de huishouding en bij het koken, in allemaal dat soort printjes. Wat grappig dat jullie die voorschoot noemen, hier is het gewoon schort. Ik draag alleen een schort bij het koken, niet in de huishouding (vind ik wel ouderwets, haha) Zo’n klein schort is voor mij echter niet genoeg want ik ben met koken een enorme knoeierd.
  Groetjes,

  Like

 4. Linda zegt:

  Wauw. Mooie voorschoot (hier inderdaad schort genoemd, maar voorschoot is zovele malen mooier!). Mooie kip ook! 🙂 Het ziet er sowieso al heel romantisch uit vind ik, die kippen, een erf, een moestuintje erbij… maar als je dan ook nog eens zulke toffe kleding erbij draagt, lijkt het helemaal het ultieme romantische fijne beter buiten wonen!

  Like

 5. Celestine zegt:

  Hela hola, ik maakte ook al eens een voorschootrok, zenne. Alleen noemen wij dat ook wel eens soepjurken.

  Allé, bij deze is dat rechtgezet, want mij zie je daarmee niet aan de schoolpoort (wel op school, maar da’s toch anders, he).

  Ik vind die van u wel origineler natuurlijk en ik krijg als het ware goesting om er weer ene te (laten) maken, maar dan in uw genre!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s