Feest voor Inez

Voor het eerst in mijn tienjarig moederbestaan hadden we een binnenhuis-verjaardagsfeestje-voor de vriendjes van de klas.  Ik wist eerst niet goed wat ik moest aanvangen met 8 zesjarigen in huis (plus dan de rest van mijn companie er nog eens bij) en vroeg dus om raad. Riet tipte mij: “Naar de witgoedhandelaar gaan, grote dozen vragen, wat ramen en deuren in snijden en de kinders laten schilderen. En dan ‘dorpje’ spelen.”

Al had ik graag 4 afwasmachines in mijn huis -dat komt altijd van pas- de kartonnen verpakkingsdozen was ik deze keer ook al tevreden meer. De potten verf had ik ook al geteld, maar ik bedacht me nadien en legde gewoon dikke stiften, gekleurd papier, scharen, lijm en klevertjes klaar.

Voor ze aan hun huizen mochten beginnen, moesten de kinderen wel hun eigen kussentje ontwerpen. Ik maakte op voorhand hoezen met aan de ene kant een gekleurd katoen en de andere kant baalkatoen. Met textielstiften tekenden ze erop los en ik stikte de kussens nadien ter plaatse dicht. Het plan was dat ze zo na hun harde arbeid konden gaan slapen in hun huizen op hun kussentjes en ik rustig een kop koffie kon drinken.

 

 

Het was een erg geslaagd feestje, er werd gestift, geknipt, geplakt, een hele huisraad uit gekleurd papier. En toen alles klaar was gingen ze tv kijken…ttz, kijken naar het uitgeknipte zwarte blad dat aan hun kartonnen muur kleefde, maar het was mét afstandsbediening. Oh ja en ook brieven lezen, want er waren veel postbodes en elk huis had zijn huisnummer. Er kwam ook een handelaar in noten langs, die had zijn waar in een speciaal recipiënt: 

Chocoladecake lustten ze ook,maar ze waren nog zotter van de fruitbrochettes:

 

 

15 gedachtes over “Feest voor Inez

 1. Oontje zegt:

  Dat is echt een goed idee van die dozen! Moet ik onthouden voor het feest in januari.
  En zo’n kussen als aandenken, zo fijn! Hier werden het al een paar keer betekende/beschilderde t-shirts en dat viel ook altijd in goed aarde.
  Oneindig veel leuker dan een binnenspeelpleinverjaardagsfeest, lijkt me.

  Like

 2. Lili zegt:

  In maart heb ik dezelfde leeftijdscategorie in huis, tips als deze zijn dus echt wel goud waard! (zeker die kussens! – een dorp valt moeilijker te installeren in onze living… , tenzij ik er appartementsgebouwen van laat maken 😉 )

  Like

 3. Veerle zegt:

  Ha Hilde,
  Het moet idd geweldig geweest zijn, want Egon straalde bij het thuiskomen. En zoals gewoonlijk lost hij niets :-(, behalve dan: ‘We mochten eten zoveel als we wilden!’, dus ik ben heel blij hier wat foto’s te zien. 🙂 Het huisje met nr. 44 is inmiddels omgedoopt tot ‘berenhol’huisje. Een feestje binnenshuis is dus ook voor zesjarigen nog goed te doen zo te zien. Fijn om te weten voor binnen twee jaar. 🙂 Gr.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s