Pap en broekjes

Wij halen onze melk vers van bij de boer, 3l per dag.  3liter dat is al de moeite om elke dag om melk te gaan, én goedkoper dan flessenmelk. En bovendien heb ik zo een mooi melkkruikje en een nog mooidere melkkookpot die ik beide in de kringloopwinkel vond.

Twee liter wordt zo opgedronken door de kinderen (en ikzelf), de laatste liter gaat in de pudding. Mmm, slappe pudding met een banaan erin. De kinderen houden van de pudding zoals ik: nog een beetje lopend en niet afgekoeld in de frigo, maar nog een beetje lauw.

En dus had Winand nood aan wat extra broekjes:

Wat heeft dat nu met die melk en pudding te maken? Wel alles: tot Winand één jaar was heb ik hem borstvoeding gegeven. Toen ik ermee stopte, wou hij geen melk drinken. Geen poedermelk, geen volle melk, geen chocomelk, geen fristi…

Sinds we de melk vers bij de boer halen lust hij het wel. En hoe! Je begrijpt dat de inhoud van zijn pampers soms even lopend is als de pudding die ik maak. Vandaar dus: extra broekjes nodig, genre pijamabroek: rechte pijpen met een elastische boord bovenaan. Makkelijk aan en uit te doen, makkelijk te wassen en drogen. De boordstof haalde ik bij goedkoopstefournituren.nl , op aanraden van Mme Zsazsa, je krijgt er 10% korting als je bestelt met code ‘zsazsa’. Dus dat heb ik dan maar gedaan.

13 gedachtes over “Pap en broekjes

 1. hilde zegt:

  @Sarah: ewel, soms wordt er gevochten wie de melk mag gaan halen. De kinders, die vechten daarvoor he, wij niet. Wij zuchten dan eens dat we liever zonder kinders gaan, omdat dat dan sneller en minder gedoe is.

  Like

 2. hilde zegt:

  oh nee, wij drinken dat ook ‘rauw’. Dat is zo snel op die melk dat ik daar geen tijd voor heb om te kokenIk heb ook een plastieken ding van tupperware, want dit kannetje alleen komt niet toe voor de melk, maar dat is een lelijk dink en dat toon ik dus niet 😉
  En over boordstof, ik zou niet weten wat ik daarover moet schrijven. Ik stik dat rechtstreeks met de overlock met 2 naalden vast. Maar met het stikmachien kan dat ook natuurlijk.
  En dames, vergeet niet een klein beetje suiker op de banaan te doen voordat je de pudding erop giet he!

  Like

 3. Camomille zegt:

  wij hebben het altijd vers van de pers (koe) in huis (melktank), maar toch haal ik bussen halfvolle melk in huis… Van de verse melk natuurlijk wel pudding, rijstpap, ‘pierenpap’, ‘smul’ (griesmeelpudding), havermoutsepap…
  Maar je kan mij helemaal ‘rollen’ als ik die zou drinken ipv halfvolle melk. Aan u is dat niet te zien hoor Hilde 🙂
  En aan mijn dochterke geef ik die toch niet rauw, papa boer vindt gekookte melk ipv rauwe toch beter voor haar… Winand drinkt die wel rauw?

  Like

 4. mama Saartje zegt:

  een speciale melkkookpot, daar had ik nog nooit van gehoord! Mijn zoon lust ook geen melk, misschien de verse melk ook eens proberen. En van den overschot lekkere rijstpap maken… mmmm… (en wij hebben geluk, we moeten ook maar de straat uit met ons kannetje om naar de melkboer te gaan, hoewel we zo gene sjieke automaat hebben)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s