Dewey Cabled Pullover

Uit het boek: “Vintage Baby Knits” van Kristen Rengren

Een patroon van rond 1930. In haar boek vertelt Kristen dat er in de jaren ’30 meer dan 10miljoen Americanen aan het breien gegaan waren, niet enkel voor hun plezier, maar ook omdat het nuttig en voordelig was om zelf je garderobe te maken.  Er werden heel veel patronen gepubliceerd, maar de handleidingen waren weinig gedetailleerd. Breisters werden verondersteld de technieken en verschillende steken te kennen, want die werden in het werkbeschrijvingen niet uitgelegd.  De steken en technieken werden dus uitgeprobeerd door babykledij te maken.   Een babytrui heeft immers veel minder steken en is dus sneller klaar en zo waren de breisters geoefend om kledij voor zichzelf te maken. Een volwassen kledingstuk werd gebreid met een gemiddelde van 7-9 steken per inch, wat er op neerkwam dat er ongeveer 600steken opgezet moesten worden!!

Ik weet wel waarom ik enkel voor kleine mensjes brei…

14 gedachtes over “Dewey Cabled Pullover

 1. nobutterfly zegt:

  Dat is dan ook het frustrerende van die oude patronen, ze breien met van die ongelooflijk kleine naalden, een 3 is al bijna dik, geef mij maar een 5 voor een pull voor mezelf. Dan lukt het best wel om op een maandje een nieuwe trui te hebben.

  Like

 2. Oontje zegt:

  Heel mooi. En vast lekker warm en zacht.
  Ik zie mijn zoon in die van jou. Dat bleke velletje, die blonde haartjes, net zo lang achteraan. En ik twijfel, knippen of dat ‘nestje’ achteraan nog wat aanzien?

  Like

 3. hilde zegt:

  @oontje: nIEt knippen, oh dat is zo lief zijn flokjes achteraan, die al echt gekamd moeten worden 😉
  @vermiljoen: misschien zet jouw schoonmoeder 600steken op en breit ze vervolgens met naalden 6?

  Like

 4. Naais zegt:

  ja, ik heb het boek, maar ondertussen ook al een peuter, dus ik ga mij wel eens in gang moeten steken als ik er nog iets bruikbaars uit wil maken. En aan mijn tempo.. enfin, ge kent het verhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s