Jarig b(r)oertje

Gisteren hadden we een jarige in huis. Winand werd twee jaar. We versierden het huis met vlagjes, echte stoffen vlagjes deze keer die ik bij Sarah-zegt-hallo bestelde voor Music for life!

Ik maakte 4 taarten: een chocoladecake, een citroencake, een appelcrumble, en een koekskeskoek met crème au beurre.  Twee jaar al zeg! Wat gaat de tijd vreselijk snel. Van het verschieten versierde ik zijn taart met een 1 ipv een 2. Maar dat kan ook te maken hebben met zijn kado. Dit speel-lappen-deken had ik vorig jaar al in gedachten om voor hem te maken. Maar ik had toen nog niet genoeg groen- en bruin-, en gras- en akkerland-stofjes verzameld.

Dit deken is ongeveer 120cm op 160cm groot en is een bijna-op-schaal-kopie van de boerderij en de akkers en weiden errond: kassei-wegen met kassei-stofjes, veldwegen met een lichtgele stof, grassige stofjes voor weiden, bruin voor de akkers, mais voor het maisveld enzovoort…De oudste zoon is lichtelijk tot heel erg jaloers.  Voorlopig houdt de grote zich bezig met de papieren versie die ik als patroon tekende en die de kinderen nadien mochten inkleuren.

Er was ook een klein rugzakje bij om de paarden, schapen, traktors en karren in te steken die hij afgelopen dagen verzameld had:

De hedendaagse verkaveling is veel ingewikkelder dan die uit de tijd van de Romeinen. Dat hebben we gezien in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren dit weekend, want Mattijs wou het standbeeld van Ambiorix wel eens zien. Dat deden we ook in een zotte bui dit weekend.

25 gedachtes over “Jarig b(r)oertje

 1. Oontje zegt:

  Amai, wat een verschrikkelijk tof cadeau voor dat kleine b(r)oertje. Tractoren en paarden, dat is hier ook erg in trek, alleen niet in op zo’n prachtige ondergrond 🙂
  En ik dacht al, 1? Maar ik volg je, mijn kleine F. is ook nog een beetje mijn ‘baby’, ook al is hij 2,5 en gaat hij over een paar weken naar school.
  Trouwens, zijn pyjama is ook heel leuk. Is dat in een gewoon katoentje, of heb je daar een flanellen variant van gevonden?

  Like

 2. hilde zegt:

  @oontje: maar jij klinkt net als mijn kinderen: dat hemdje is dus geen pijama (want dat denken ze hier dus ook), maar een echt overhemdje, in gewone katoen van bij vermiljoen dus) 😉

  Like

 3. Martine Gentbrugge zegt:

  Waw, hoe mooi. Mag ik vragen waar je die grasstof en kiezeltjesstof, haalde? Ik maakte voor afscheidscadeau voor een onthaalkindje een (veel kleinere versie) autobaan uit stof maar dat gras zou daar perfect bijgepast hebben.
  Volgend jaar in September gaat er weer eentje naar school en dan zou ik dit wel willen gebruiken. Zijn er nog andere bedrukkingen ook ?
  Alvast bedankt,groeten ,Martine

  Like

 4. Veerle zegt:

  Wat grappig dat jullie in Tongeren waren. Daar werk ik en woon ik niet zo ver van. Hopelijk zijn jullie ook even naar het begijnhof met zijn rustige steegjes geweest…Maar eigenlijk is Tongeren helemaal rustig hè.

  Like

 5. An zegt:

  Waw! (mond valt open) Zo tof seg! Daar zouden er hier twee heel jaloers op zijn. En zo geweldig dat het een schaalmodel van de werkelijkheid is. Hoe blijf je er toch opkomen! Nog een dikke proficiat voor Winand en zijn lieve mama! xxx

  Like

 6. Nicky zegt:

  Wat een leuk idee. Ik heb ook een paar keer een speeldeken gemaakt voor kinderen. Je moet eens op m’n blog gaan zien onder Speeldeken. Ik maakte gewoon honderd verschillende lapkes met voor kinderen herkenbare motieven aan elkaar. Naaide her en der zakjes, ritsje, lintjes en knoopjes en stak vingerpoppetjes in de zakjes. Ik maakte ook een bedje, een huisje met een deur die openging, een enveloppe met brief en een fotokadertje in de deken.
  Maar jou idee vind ik ook geweldig.Dus ik ga dat zeker zelf ook eens uitwerken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s