Van de Sint: een kat-kostuum, Prinses op de erwt en een jongen.

Over de Sint? Het is al bijna Kerstmis en de boom staat er al! Maar ik wachtte en wachtte op een geschikt moment om een foto te maken…en die foto komt er niet en dat zit zo: Op het sinterklaasverlanglijstje van Aster stond dit jaar een verkleedpak van een kat. Na wat inspiratie zoeken op het www…vond ik niks.  Ik heb dan maar een patroon gekocht (butterick 3238) en een poezenpak gemaakt van een tijgervel. Wat een geluk dat ik toch niet uren bezig ben geweest aan het zelf bedenken en uittekenen van een patroon, want toen Aster het kadopapier wegscheurde, riep ze: “Oh tof een poezenpak, dat steek ik nu in de verkleedkoffer“. Vandaar de vertraging met deze blogpost: ze wou het pak niet aantrekken en al helemaal niet ermee op de foto. Het steekt in de kist.

*zucht*

Gelukkig bracht de Sint wel een topper van jewelste: een tasje met 12 matrasjes, 2 dekentjes, een kussentje, een ladder, een prinses en een prins, én een erwt. Jaja, het allerschoonste wat er op de wereld bestaat en het is van mij van mijn dochters.

 Toen ik zag wat voor iets moois eloleo gemaakt had, heb ik haar gebeden en gesmeekt om het te krijgen.  Op de stiel-en-stijl zou ze in ruil een jongenspop komen uitkiezen. Maar wat een pech, toen Sanne de laatste dag langskwam, waren ‘de jongens’ zo goed als uitverkocht.  Maar zij vond het geeneens erg, want zo kon ze een pop naar wens bestellen, en het werd een Jean-Jean-alike:

Maar wat heeft hij daar in zijn handje? Oh dat is een schapenvestje voor zijn vriendinnetje, hoe lief van hem. Hij is al verliefd alvoor hij zijn levenskompaan gezien heeft!

4 gedachtes over “Van de Sint: een kat-kostuum, Prinses op de erwt en een jongen.

 1. Polkadotjes zegt:

  Hoe leuk weer om dit verhaal te lezen.
  Spijtig van het tijgerpak. ’t Komt misschien nog.
  Maar wat een deal hebben jullie weer gesloten zeg. Ik zou niet kunnen kiezen wat ik liever zou willen: de prinses op de erwt of deze mega JeanJean look-a-like.

  Like

 2. eloleo zegt:

  Oh-oh-ohhh, wat is hij groovy!!! Ik noem’m Jan. Jan en Hildeke, wat een koppel (hartje-hartje-hartje). En zo’n vestje erbij, helemaal af. Een dikke merci!
  En dat van de verkleedkleren die dan niet willen gedragen worden… ik ken er alles van ;-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s