Noem het een slaapkleed..

…wij noemen het een slaapzak.

Winand, de baby, slaapt nog met een slaapzak. Een warme fleece slaapzak met lange mouwen om veel te wroeten in zijn bedje. Als de ‘grote’ kinderen hun kans schoon zien, durven ze die slaapzak wel eens aantrekken en jammeren dan als ze het weer moeten uittrekken.

Ik maakte dus als kerstkado 3 grote slaapzakken en gebruikte deze keer gewoon wat ik in huis had: patroon, resten fleece, dekentjes en ritsen in alle mogelijk kleurcombinaties. Het patroon is dat van het kattenverkleedpak (butterick 3238) maar dan onderaan een recht kleed ipv benen.

Ritssluitingen heb ik uiteindelijk niet gebruikt, dat ziet u goed. De ritsen waren te kort om middenvoor in te zetten en dus wou ik ze onderaan zetten zodat de kinderen de slaapzak over hun hoofd moesten aantrekken en dan dichtritsen aan hun voeten. Maar om deze redenen heb ik toch maar geen rits gezet: 1. een rits aan uw tenen is geen aangenaam gevoel. 2. als de kinderen groeien (ooit he, want mijn kinderen blijven eeuwig baby), past het spel snel niet meer. 3.de kleur van de ritsen vloekte vreselijk met de kleur van de fleece 4. ik zag al scenes voor mij van kinderen die op een rijtje de trap naar boven schuifelen mét dichtgeritste slaapzak, nee geen goed plan 5.te lui om ritsen in te zetten.

En dus gewoon omzomen en elastiek erin. Zo kunnen ze ten alle tijden rondlopen met de slaapzak aan, en een elastiek is makkelijker te vervangen dan een rits.

Nu hoop ik wel dat dat nest van de oudste er wat minder nest gaat uitzien en meer bed:

De slaapzakken zijn uitermate gezellige dingen. De kinderen hebben er na hun sneeuwpret de hele dag in rondgehangen:

19 gedachtes over “Noem het een slaapkleed..

 1. Riet zegt:

  Ah zalig! Ik ben al veel mensen tegengekomen die ‘ook nog eens in het nestje van zo’n maxi-cosi willen liggen’. En ik was als tienjarige ook superblij dat mijn moeder ergens een reuzegrote pyjama met voeten had gevonden.

  Dus ik vind dit echt geweldig.

  Like

 2. eloleo zegt:

  Gezelllllllllllig! Toch raar hoe dat van kind tot kind zo verschilt. Stig slaapt zonder deken, zomer én winter (afin, dan dek ik hem 100 keer per nacht tevergeefs toe) en als ik hem liet kiezen, ook liefst bloot. Hij heeft het precies nooit koud. Zo’n gezellige wandel-slaapzak moet ik’m verzekers niet maken… spijtig.

  Like

 3. Mieke zegt:

  Een geweldig idee! Met een kouwelijke dochter van 18, en een nog grotere koukleumige vriendin van de oudste zoon, in huis gaat dit zeker moeten gemaakt worden!

  Like

 4. ili zegt:

  Dit vind ik echt SUPER !

  Mijn kinders hebben tot nu toe steeds een ‘overpijama’ gehad.
  Denk aan.. een overal in fleece MET voetjes.
  Die loste het probleem van geen gaten voor de autoriem in de slaapzak op, als ze klein waren (ja, dat bestond toen allemaal niet) en die bleken zo comfortabel (bleven veel beter aan dan een kamerjas)
  dat de kinders ouder en ouder werden en ik alle winkels afschuimde.

  De oudste heeft geen meer, en de jongste heeft zijn rits om zeep geholpen..
  tijd voor actie dus !!!!

  SUPER Bedankt ! daar kan ik wel niet aan typen .. misschien eens kijken voor een ‘shortcut’. Ombouwen van zo’n dekentje met armen voor volwassenen misschien ?? ben namelijk echt een nul in naaien ! *oeps*

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s