Francientje

Een popje voor Sarah, nee wacht, ze is voor Louise, het dochtertje van Sarah.  Ik kreeg in november de vraag om dit popje te maken, er volgde een hele waslijst van wat Sarah mooi vond, welke kleedjes ze wou, welke popjes haar inspireerden om deze te bestellen, wow, een hele lange mail.  Het duurde even voor ik aan dit popje begon. Na stiel en stijl had ik efkes geen goesting meer in poppen, en als de goesting er niet is, dan komt de inspiratie ook niet. Bovendien zitten wij met de verbouwing en de verhuis in ons hoofd, en zijn we eerder op zoek naar kleuren voor muren, tegels, badkamers dan op zoek naar stofjes.

Maar het is goedgekomen. Hoop ik. Denk ik, want ik vind ze zelf uiterst schattig.

Sarah vindt deze kleuren mooi: rood, donkerblauw, groen, bruin, oudroos, terracotta. Ze ziet graag bloemenstof,maar liever kleine motieven dan grote bedrukkingen, polkadotjes en een kantje mocht. Ze wou een bloot popje met een broekje, bloesje keedje, schoentjes en een vestje.  Een froufrou, maar ook 2 staartjes, en een lief sprekend gezicht. Ik ben wel blij met zoveel uitleg, dat maakt het makkelijk om de juiste stofjes te kiezen.

Het popje kreeg dus een hele wasmand vol kleedjes bij die ze op verschillende manieren kan combineren: een bloesje, een kleedje, broekkousen, broek, jasje mét kap en schoenen.

Het bloesje van donkerblauwe polkadotjes is wat langer gemaakt zodat het ook zo als kleedje gedragen kan worden. Het sluit vooraan met velcro. Aan de mouwen een romantische ruche.

Als het kouder wordt, kan ze haar broek onder haar tuniek dragen. Het is een vrijetijdsbroekje in zachte nicky velours mét knielappen. Het jasje is van dezelfde stof. Het heeft een kap die netjes om haar gezichtje aansluit en een dikke knoop als sluiting.

Haar overgooier van donkerblauw bloemenstofje kan ze over haar bloesje dragen, of als het heel warm wordt op haar blote lijfje:

 

 Die poppenbroekkousen zijn echt heel simpel en goedkoop te maken. Je hebt een enkele kous nodig (wie heeft zo geen wasmand vol eenzame kousen?):

Is dat duidelijk, of moet ik het ook eens uitschrijven?

19 gedachtes over “Francientje

  1. Louise en Sarah zegt:

    Fantastisch!
    Ze lijkt sprekend op wat ik in mijn gedachten had…
    en leuke kleertjes! Tof om te combineren…

    Sorry hé voor mijn waslijst…:-)
    Maar ik dacht hoe meer tips, hoe gemakkelijker misschien…

    Francientje ziet er super uit. Als Louise wat groter is, dan gaan we ons samen eens achter de naaimachine zetten en de garderobe van Gemma en Francientje nog wat uitbreiden.
    en als het niet lukt, zal ik naar je tips op je leuke blog kijken en anders roepen we jouw hulp nog eens in :-)…
    Ik zal je een paar foto’s terugsturen van Louise en haar vriendinnetjes, als je dat goed vindt?

    Nogmaals bedankt voor je creatieve inspanningen.
    Toch veel leuker handmade!
    We zullen ze koesteren.

    Liefs,

    Louise en Sarah

    Like

  2. Sandra zegt:

    Oh wat is het mooi gelukt! Ook zo met dat haar, echt mooi! We hadden al eens gemaild over een bestelling voor een vriendin van mij, waar verder geen haast mee is. Als het zou lukken om ook van de sliertjes haar in te verwerken, ik zou dat heel leuk vinden. Helemaal haar of alleen 2 staartjes maakt me niet uit, ik vind het alleen zo leuk als het niet alleen lap stof is. Het geeft echt een mooi fijn effect zo.

    Like

  3. ili zegt:

    je hebt jezelf echt overtroffen !

    zo prachtig !!
    mijn dochter houdt enorm van die zachte stof (jas-broek)
    alleen is ze niet zo’n poppenmoeder 😦

    ..en dan dat haarrekje in assorti !.. magnifiek !

    Like

Plaats een reactie