Een ruitenhemdje.

Na het tricothemdje waagde ik me deze week aan een niet-tricot hemdje. Wééral voor mezelf.  Het patroon komt uit de knipmode december 2009. Omdat ik uit ervaring vind dat de maten van knipmode altijd een beetje groot uitvallen heb ik een maatje kleiner genomen dan gewoonlijk. En omdat ik dit als een test wou gebruiken voor ik in een schoon stofje van bij Vermiljoen ging knippen, heb ik het in een bruin ruitje gemaakt. Een beetje een domme beslissing, want dit stofje is eigenlijk duurder .

Met een middenachternaad en rimpels over de zijnaden. Het is een hemdje met korte mouwen, want ik plande om het te dragen met onderlijfje en met een soupull eronder. Maar dan paste het niet meer. Zie mij hier staan poseren in de kou. Grmbl, het is eigenlijk te smal, de knopen springen voortdurend open. Of misschien vliegen ze open door de wind, of misschien omdat het hele kleine knoopjes zijn? Het zijn nochtans wel hele mooie oude knoopjes.

Maar soit, ik heb het al zo ongeveer beloofd aan mijn smalste vriendin, als ze het wil, moet ze hier maar een reactie nalaten, kan ik ineens zien of ze wel écht mijn blog leest. Lees jij wel mee ruth?

Ondertussen ben ik aan nog iets bezig. Misschien wel iets voor één van jullie? Snel terugkomen dus he?

32 gedachtes over “Een ruitenhemdje.

 1. Juffrouw Sanseveria zegt:

  Mijn ervaring met de knip-maten was eerder andersom…maar dat komt misschien omdat ik geen na&adwaarde had bijgerekend… 🙂
  een tof hemdje!
  Ik vind dat altijd schoon, op een ander.
  Zelf doe ik dat nooit aan wegens het knoopjes-probleem. 😉

  Like

 2. Riet zegt:

  Mij stoort dat niet en ik heb waarschijnlijk een schare mannelijke medestanders.
  Ik vind het gewoon mooi zo.
  Maar wringende hemdjes doen u de hele dag rare dansjes doen, dus misschien toch maar Wachten Op Ruth.

  Like

 3. Ruth zegt:

  djeeses gij zijt een rappe. Gisteren patroontje tekenen op een kramikkelige tafel aan de bib vol koffie en koekjes en nu al klaar! Ik krijg in die tijd niet eens een zsazsamuts af:-). t is nu toch wel echt heeeel jammer dat te klein is, echt zonde, echt zo kei-erg, echt supervervelend …. maar voor mijn part mag je altijd een maatje kleiner maken hoor..ik ben graag je smalle vriendin dan, en dat knoopje aannaaien dat lukt nog wel. Ik zal het met trots dragen en als het moet laat ik zelfs mijn push-up BH’s uit. ps en zoals je ziet hebben de oudjes dus internet én zelfs een ipad

  Like

 4. hilde zegt:

  @fleurfatale: over het algemeen vind ik te krap niet zo erg, maar als de knopen opengaan en er zelfs afvliegen, dan schort er toch echt iets? En mijn push up uitdoen is geen optie voor mij 😉

  Like

 5. Ruth zegt:

  aan allen die nog enige hoop hadden…het past perfect (zelfs met push up) ..sorry daarvoor! Zelfs de schoudernaden komen op de juiste hoogte en laat dat ook net iets zijn dat ik ooooh zooooooooooo belangrijk vind. Nu nog nieuwe knopen aannaaien en..showtime!! Maar ik heb gezien dat er hoop is..een nieuw hemdje te winnen…dames..ga ervoor!

  Like

 6. Natalia zegt:

  Heel vreemd dat ik hier op stuit, maar de knoopjes van het hemdje zijn waarschijnlijk door mijn grootvader gemaakt in de jaren ’40. Hij had toen een knopenfabriekje, samen met zijn broer, en leverde vooral aan Brusselse modehuizen, onder andere Bruxelles Mode. Leuk om te zien dat “zijn” knoopjes nu een mooie bestemming krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s