Visjes

Terwijl ik met de 3 jongsten even weg moest, mochten de 2 oudsten alleen thuisblijven. Toen we na een halfuurtje weer terug waren, werd ik met een smoes weer naar buiten gestuurd: “Je moet even kijken wat we in het zand gemaakt hebben”. Na wat protest van mijn kant – ik had geen zin in zandtaarten – ging ik toch maar even kijken. Niks te beleven in die zandbak, dus ging ik toch maar naar binnen en verwachtte daar een aprilvis.

Maar ik had het fout: ze hadden hun kinder-kookboeken bovengehaald, de tafel gedekt, en drie gerechtjes klaargemaakt: fruitsla, bananenmilkshake en een soortement pizza met getoast brood-ketchup-kaas.

Er stonden bloemen op tafel, servetten keurig geplooid en het 100-jarig melkkannetje (van de allerbovenste plank van de kast!!) was uitgehaald voor de milkshake:

Ik hoefde dus niet meer te koken vandaag en had alle tijd om visjes te tekenen:

Na al die vissen die ze met veel ‘stiekeme’ rugklopjes op mijn rug geplakt hadden, hadden ze dat wel verdiend. En omdat ik écht stiekem kan plakken, hadden ze niks door! Ooh, daar heb ik nu echt plezier in zeg!

14 gedachtes over “Visjes

 1. lila zegt:

  Wat een grote flinke kinderen met een deugnietenmama! Ik zie het al helemaal voor me hoe jij je zat te verkneukelen. 😉 Ze hebben het uiteindelijk toch ontdekt, want anders heb je er ook niets aan hè, als die visjes gewoon mee in de wasmand verdwijnen.

  Like

 2. Barbara zegt:

  Waaaaw, zalig zeg!
  Ik vind het wel straf hoe die met 2 op een half uur tijd een 3-gangenmenu samenstellen én dan nog eens de tafel dekken… mét versgeplukte bloemekes.

  Die mogen dat aan die van mij ook nekeer leren zenne (de eerste close encounter van onze kids was voorbije zondag al bij De Gelaarsde Kat, heb ik gehoord. Waar M. aan R. vroeg of mijn dochter nu een meisje of een poesje was… en die verwarring allemaal door “oor-speldjes” uit de H&M… LOL) !

  Like

 3. ili zegt:

  voor sfeer en gezelligheid een 9 zouden de mijne zeggen !
  (een 8 voor servetten, een 9 voor een kaarsje of bloemeke)

  en hoeveel voor smaak ? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s