Al te ijverig

Ergens in april maakte ik een kleedje, schreef ik er iets over en vervolgens had ik geen tijd om er foto’s van te nemen. Ondertussen zijn we juni, zijn we verhuisd, heb ik een mooie locatie om foto’s te trekken, en heb ik weer internet. En dus komt hier de blogpost zoals ik ze toen schreef:

Ergens in februari had ik mijn kleerkast eens uitgerommeld en al mijn zomerkleren ingepakt. Netjes in kartonnen dozen, klaar om te verhuizen. "Want", zo dacht ik toen nog, "voor het lente is zijn we verhuisd en mijn zomerse jurken heb ik voordien vast niet nodig."

Nee je hoort mij niet reclameren over de zomer in april, maar ik zit dus wel zonder luchtige kleedjes he! Dat is dus een probleem. Ik nam dus een metertje tricot dat ik ooit op een markt in Frankrijk voor €2 kocht en stikte mij snel een kleed. Het patroon komt uit een oude knipmode,maar lichtjes aangepast: het oorspronkelijk patroon schrijft een overslag-bovenstuk voor en ik maakte er een knopensluiting van.  Voor mouwen, beleg of zoom had ik niet genoeg stof meer over, en dus werkte ik alles af met elastische biais. Zo een goei gerief! Dat blinkt, dat plooit zo mooi in het midden en dat stikt zeer gemakkelijk!  Alleen zo jammer dat je het alleen vindt op stoffenspektakels en consoorten en mijn voorraad raakt op. 

Maar terug over dat kleedje: in feite heb je in de zomer voldoende aan één goed zittend zomerkleed zoals dit: ’s morgens aantrekken, ’s avonds wassen, ’s nachts drogen en ’s morgens weer aantrekken.   

   
Ik kan daarmee een echte madam zijn Of in mijn nopjes op mijn klompen op mijn erf

 

 

 

 

25 gedachtes over “Al te ijverig

 1. les quatre mères zegt:

  Ik zit hier met schaamrood te lezen en te kijken. ’t Wordt hoog tijd dat ik die schort voor jou in elkaar zet. De Mijnheertjes hangen niet meer constant aan mijn rokken en mijn naaimachine is weer in prima conditie!

  Like

 2. Katrien zegt:

  Dat ziet er een heel leuk kleedje uit.
  Wat een fantastische oplossing trouwens: een ander loopt even snel naar de winkel voor een kleedje, maar jij maakt het eventjes zelf, en dan nog met zo’n resultaat 😉
  En ik weet niet of je soms online koopt, maar bij bambiblauw.be hebben ze van die rekbare biais, wel met stipjes. (Ik vind dat geen probleem, streepjes met stipjes, maar volgens sommigen kan dat niet)

  Like

 3. Kathleen zegt:

  Nu nog een foto waarop je keihard “van mijn eiiiiirf!” roept en wild met een riek staat te zwaaien. Allez, niet dat we dat kunnen het “van mijn eiiiiirf!”-gedeelte kunnen horen op een foto, maar toch…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s