Kaat en Hannele x2

Er zijn zo van die dingen in het leven van een kind die je moederhart een beetje triestig maken. Zoals daar is: het beste vriendinnetje van je dochter dat naar een ver land vertrekt. En de dochter die na 18maanden nog steeds tranen in haar ogen krijgt als ze vraagt hoe lang haar vriendin nog wegblijft.  Als kleine troost neemt ze dan haar popje in haar armen en vertelt haar hoeveel ze haar mist.  Maar er is goed nieuws: binnenkort komt het vriendinnetje op vakantie in België en komt ze bij ons logeren! Happy!

Een meterhart is ook soms triest. Zoals bijvoorbeeld als het beste vriendinnetje van je metekindje naar de andere kant van het land verhuist.  Dat is niet zover als China, maar de meisjes gaan elkaar wél missen. En dan hoop je maar dat je als ‘meter-tantehilde-poppenmaakster’ haar een beetje kunt troosten met een popje naar evenbeeld van haar vriendinnetje.

Ik heb geen foto van het vriendinnetje, maar ze heeft heel heel lichtblonde haartjes. Ja, dat zie je wel aan dit popje. Ik maakte ook een popje naar evenbeeld van mijn metekind Kaat om aan het vriendinnetje mee te geven. Kaat heeft hele speciale krulhaartjes: lange bruine lokken met onderaan een pijpekrul. Dat was niet simpel om in een pop na te maken. Ik vertel jullie morgen hoe ik dat deed.

De popjes moesten in een ijl tempo gemaakt worden, want het afscheidsfeestje was zaterdag en ik kreeg de stof voor de kleedjes op woensdag. Dat komt omdat het een restje stof was van de rokjes en het rugzakje dat mijn schoonzusje (de mama van kaat dus) voor beide meisjes maakte.  Jaja, er zit nog een naaiende tante in de familie, en die maakt ook heel veel mooie dingen, maar die zie je niet want ze heeft geen blog.  En du-hus toon ik het hier:

Bij gebrek aan foto van het blonde vriendinnetje, mocht mijn eigen blonde dochter mee op de foto met kaat:

Lévensecht is die pop he, zelfs de knopen in haar haar heb ik nagemaakt:

12 gedachtes over “Kaat en Hannele x2

 1. Ruth zegt:

  wat doe jij nu om 6u ’s morgens?! maar ze zien er wel weer geweldig uit..Tante Hilde trooster van menig kinderhart! Denk dat je je plaats in den hemel al verdiend hebt 🙂

  Like

 2. Oontje zegt:

  O ja, zelfs de dochter zonder zielig verhaal is dolblij met haar Rosalie. Als ze kon, schreef ze je elke dag een briefje, want “de mevrouw die Rosalie gemaakt heeft, moet nu ook wel een beetje droevig zijn, omdat al haar poppen bij andere kindjes gaan wonen”. Dus, Rosalie maakt het goed en O. is nog steeds heel blij aan het moederen.

  Like

 3. hilde zegt:

  @ruth: opstaan om 6u tiens
  @oontje: en waar blijven mijn briefjes dan? 😉 Zeg haar maar dat ik wel een beetje droevig ben, maar ook blij dat mijn popje bij zo een lieve poppenmoeder mogen wonen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s