De bedankjes voor de juffen en de meester – deel 2

Het is een beetje voorbereiding, maar wel heel plezant om met de kinderen te doen: lijntjes laten stikken op een witte lap stof. Ik tekende met potlood de lijnen stikklaar en toen mochten ze hun gang gaan.

De oudste dochter was er het snelste mee weg, die stikte maar liefs 4lapjes (en wil nu zelf een kleed voor haar eigen maken- ojee)

De oudste zoon was bij zijn eerste 3 lijnen heel gefrustreerd "dat is zo scheef!!", maar deed het nadien perfect en helemaal alleen (zorg dat uw begindraadjes lang genoeg zijn – voet omhoog – stof eronder – voet omlaag – naald in de stof – stikken – niet trekken of duwen aan de stof – vingers niet te dicht bij de naald – hoofd ook niet te dicht bij het machien of je knotst ertegen – naald omhoog – voet omhoog – stof eronderuit en wiel zachtjes heen en weer om de draadjes langer te maken – draadjes knippen)

De middelste dochter vond de pedaal te eng, en wou alleen de stof helpen geleiden maar ze riep wel START en STOP.

De jongste dochter wou wel alles zelf doen,maar haar voetjes raken de grond nog niet en moest ik ook hier de pedaal bedienen.

En zo maakten we samen 7 pennenzakjes: voor de juffen, de hulpjuf, de juf-in-bevallingsverlof, de vervangjuf, de meester en de directrice-die-eerst-onze-buurvrouw-was-maar-nu-niet-meer.

Op de achterzijde van een foto-van-hun-naaiende-zelf, schreven de kinderen een persoonlijke boodschap voor hun juf:

Ziezo, dat zijn alvast wat extra punten verzameld bij de directrice voor volgend schooljaar…

Maar zoals ik dus al zei, dit idee komt niet van mij, het komt van haar. En wij en wij en wij zijn slechts na-apers. Danku Vinkje om te mogen afkijken!

15 gedachtes over “De bedankjes voor de juffen en de meester – deel 2

 1. Riet zegt:

  Allemaal zo geconcentreerd! Schitterend. Zo kijk ik ook naar ’t schijnt, als ik stik, alleen eindigen zij niet met een put in hun hoofd en ik wel omdat ik de idiote gewoonte heb om met mijn voorhoofd tegen mijn machine te leunen.
  Met die foto erbij vind ik het prachtige en heel persoonlijke juf-cadeautjes.

  Like

 2. Vink zegt:

  Zo leuk met die foto’s zeg!
  Die van mij zit ook nog in de ‘ik-kan-net-nog-niet-aan-de-pedaal-fase’, oftewel ‘ik-kan-nog-niet-zo-lang-stilzitten’… Dus deed ik het maar zelf!
  Enne, stealing is the best design! 🙂

  Like

 3. Marina zegt:

  En zelf mogen stikken van u mama, hoe heerlijk. ik ben stiekem begonnen op mijn 10 met de grote zus toen ons mama nie thuis was.
  Super die pennenzakjes en die foto, daar smelt je toch voor. Heel persoonlijk op deze manier!

  Like

 4. MistINGEtte zegt:

  Weet je hoe dat heet ??? SAMENZWERING, complot om dit geniaal ideetje te posten als het voor andere eigenlijk al te laat is … Enfin, in juni 2012 haal ik het wel nog eens boven !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s