Kabouters op m’n erf.

Wat groeit daar in mijne hof? Dat lijken wel reuzepaddestoelen.

Oh,  en plots kruipen overal kaboutertjes.

Ik moest geen verhaal verzinnen om 4 kleutertjes bezig te houden op het verjaardagsfeestje van Aster. Met elk een paddenstoelenkussentje maakten ze treintjes, deden zotte dansjes, speelden een soort zak-doek-leggen. Die kinderen hebben meer fantasie dan ik.

Kennen jullie de dwergjes van Tuil? Dat is een kinderboek van Paul Biegel, heel lieflijk en wonderlijk over kleine dwerges die bloemen moeten plukken en er de honing uitknijpen. Deze kaboutertjes deden mij daar wat aan denken. Ze plukten ook bloemen, en legden die nadien voorzichtig in hun bloemenpersjes.

 

 

En nu de technische kant: met een grote schijf tekende ik cirkels op een stuk geplastificieerde tafelddoek van Ikea,knipte de cirkel ook uit een gewone katoen, stikte op de getekende lijn, stikte een lint ertussen om makkelijk mee te nemen en vulde toen lichtjes op.  Ik maakte er in totaal 16: 5 voor kinderen van m’n eigen, 3 voor kabouters op het feestje,3 voor de nichtjes en 3 voor de neefjes, en 2 kussentjes heb ik teveel. Die geef ik weg aan…

Riet, want die verdient dat, zo een eindeloos geduld. Mail je mij eens je adres, Riet?

12 gedachtes over “Kabouters op m’n erf.

 1. boomie zegt:

  Heel erg leuk! Dat tafelzeil van Ikea is echt multifunctioneel: ik maakte er al slabbetjes, een parasolhoes en toiletzakjes mee. Maar deze kussentjes zijn echt heel tof!

  Like

 2. Marina zegt:

  Wauw, zo een leuk idee, ik heb hier binnenkort een slaapfeestje voor 18jarigen met een loungegedeelte om te chillen. Die kussentje zijn dus een super om ‘savond rond de vuurkorf te zitten , en…
  Mogelijkheden genoeg.

  Like

 3. Vero zegt:

  Wat een geweldig idee!  Het paddestoelstofje lag al in een kast te wachten op inspiratie… Eenvoudig (dit is het eerste project dat ik ook werkelijk afgewerkt heb!) en het ziet er ontzettend leuk uit.   
  De paasklokken zullen zondag kussentjes in de tuin strooien,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s