Op het potje, deel 2

Velen zijn mij voorgegaan, en ik doe meestal mee met naai-rages die de ronde doen, zij het met wat vertraging. Miss Stik, polkadotjes, Oontje, Mmz Zsazsa, ze hebben zich allemaal een tijd geleden aan de onderbroekenmakelij gezet. Heel mooi, maar ik zag de noodzaak niet om veel tijd te steken in ondergoed. Tot nu het moment aanbrak dat Winand coole onderbroeken nodig had. Winand is het soort kind dat je niet zomaar ad random kleren aantrekt. Hij moet in de juiste stemming zijn, het moet zijn favoriete t-shirt of broek zijn, iets nieuws is meestal problematisch. Probeer hem na de winter geen lichte jas aan te doen, hij wil liever in zijn wollen gevoerde jas de zomer doorkomen. Zo ook voor luiers en onderbroeken dus.

De stof heb ik bij koekepeertje gekocht.  Ik had er al eerder een t-shirt mee gemaakt en die sloeg wel aan. Traktor-fan-zijnde is die t-shirt zijn nieuwe favoriete kledingstuk.  Een traktor-onderbroek maken dus. De eerste was de boxershort, dat vind ik zo écht, een jongensonderbroek met pijpjes.  Hij wil het wel aandoen, maar hij vindt het geen onderbroek. Het moet een model ‘slip’ zijn.

Dus tekende ik een tweede patroon. Sta me toe mijn eigen plan geniaal te vinden: eventuele onuitwisbare vlekken zie je niet, want het kruis is gevoerd met bruin! Wat een geluk dat Winand een jongen is, want een bruin gevoerde meisjesslip, dat zou zo elegant niet zijn.

 

Moest mijn zoon dat nu even geniaal vinden als ik he, dan zou ik gewoon blij zijn…

 

Maar hij is het nu al moe…dat gezeur over die pot…

 

 

21 gedachtes over “Op het potje, deel 2

 1. Mlle Belle zegt:

  Ik spotte dit stofje ook al bij Koekepeertje en vond het ook schitterend. Die bruine voering vind ik echt een geniaal plan! Maar ocharme uw zoontje, hij vindt het precies echt niet leuk… Je broekjes zijn in ieder geval wel schitterend.

  Like

 2. Lily zegt:

  Heel mooie broekjes! Maar Winand lijkt er inderdaad niet zo gelukkig mee… Jammer dat je dat potjegaan toch niet echt kan forceren, he.

  Een opmerking over de bruine voering: ik heb al gemerkt dat het net vaak de donkere broekjes zijn die vlekken houden, lichte vlekken dan. Of is het nu alleen mijn zoontje zijn “gevoeg” dat lijkt in te vreten??

  Like

 3. charlotte zegt:

  als ze geen zin hebben in de pot dan doen ze dat toch niet, denk ik altijd, jammer van dat schone traktorbroekje 🙂 en ik ben wel eens benieuwd of je dat kan forceren, ik kijk uit naar deel 3!

  Like

 4. mira zegt:

  Awel van alle broekjes die ik al heb zien passeren vind ik deze toch het leukste!! En er komt een moment, oh ja, dat hij erg fier zal zijn op deze tratorbroekjes. Even geduld ….

  Like

 5. Nowelja zegt:

  Oh, die boxershort! Zo leuk! Ik zit hier ongeduldig te wachten tot mijn toekomstig naaimachine de deur komt binnengewandeld… Als het niet voor het ‘potjesgaan’ mag baten, dan heb je dat toch weer geweldig gemaakt! (met een “haha” voor de bruine voering…)

  Like

 6. Oontje zegt:

  Haha, dat ‘totje’ (gezichtje, dus). En die weigerachtigheid over nieuwe kleren is heel herkenbaar.
  Slips zijn ook ideaal om restjes tricot te verwerken. Zalig, vind ik dat. Alles mooi op. Rust.
  ’t Zijn mooie exemplaren. Ik duim dat het potjesverhaal snel ten goede keert.

  Like

 7. An zegt:

  Zo tof die broekjes! ’t Zou hier ook niet pakken hoor: “Als dat vuil is, steek je dat toch gewoon in de wasmachine?” Hoe oud is Winand? Moét hij al persé droog?

  Like

 8. madebykk zegt:

  heel mooie broekjes! Ik heb hier ook zo’n exemplaar rondlopen, nieuwe schoenen, nieuwe kleding, … allemaal een ramp. Een paar dagen gewoon laten rondslingeren en dan komt het hier goed. Potje was ook een ramp, roepen, tieren, … en dan liet ik hem gewoon dagen rondlopen in zijn onderbroek … en plots was hij dag en nacht droog!! Het is al vier keer gelukt, deze keer lukt het ook wel! Nog 20 dagen 😉

  Like

 9. hilde zegt:

  @An: ‘persé moeten’ is een groot woord, hij is 2jr en 8 maanden en gaat in september naar school…dan zou het toch wel mogen he?
  deel 3: hij heeft de traktoronderbroek al de hele dag aan (het is nu 14:27), en ze is nog droog en zelfs al één succesvol plasje op de wc (ja de wc, niet het potje). Vandaag heb ik hoop…

  Like

 10. Katrien zegt:

  Lol! Moeder, ge had nu toch ni gedacht een “vlekkeloos” potjesparcours te rijden? 😉
  Ik denk ook: hoe vroeger ze zindelijk worden, hoe minder weerstand. Ik zou voor geen geld van de wereld Trijn nu nog moeten droog krijgen. ’t Is al nee en mij en ikke en bleiterij wat de klok slaagt.

  Ik vind ‘m trouwens wel gigantisch schattig in zijn koppigheid en met z’n schoon broekske aan! 🙂

  Like

 11. Niek zegt:

  Herkenbaar! Dochterlief was dag en nacht droog voor ze 2,5 jaar was, zonder problemen. We hebben er echt niets moeten voor doen, ze deed het allemaal zelf. Ze vond het potje interessant, een week later was ze droog.
  Zoonlief vind het potje af en toe wel eens leuk: hij gaat er op zitten en zegt meteen ‘daan’. Voila. En ik heb echt geen geduld (och wat een slechte moeder) om me wekenlang bezig te houden met potjestraining. Want door dochterlief werd ik ‘verwend’ he.
  Dus ik lees met veel interesse de potjesverhalen! 😉 En hoop dat alles plots vanzelf is opgelost (dan heb ik hoop).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s