Wodan

Ik ken helemaal niks van Germaanse mythologie, maar nu weet ik dat Wodan de oppergod was in het Germaanse godenrijk, en ik ken al zijn attributen. Er werd mij namelijk gevraagd om een Wodan-pop te maken. Ik heb dan maar gegoogled en kreeg stevast een hele oude man te zien. Een éénogige bebaarde oude man met 2 raven aan zijn zijde. Dat hij ook 2 wolven en een speer als attributen heeft, dat moeten we eventjes vergeten, want dat heb ik bij deze pop niet gemaakt. Ik vind hem perfect zo: lief, knuffelig, zacht en jong.  Oude mannen zijn ook ooit jong geweest, dus stel ik u voor: Wodan in zijn jonge vrolijke jaren:

Met één oog, het andere zit verstopt onder zijn scheve vikinghelm. Gespierde armen met leren riempjes, een gordel om zijn middel de slippen van zijn hemd bij elkaar houdt. Zijn leren laarzen zijn gevoerd met (nep-) bont en hij heeft een hele vrolijke broek aan. Een beetje clownesk zelfs, maar het past wel mooi bij zijn felblauwe cape waar slechts één raaf op staat. Je ziet, ik heb het niet zo nauw genomen met de attributen, ik kies eruit wat ik kan/wil verwerken in een pop.

Ik heb een beetje spijt dat ik hem moet opsturen. Mocht ik nog een baby zijn en mocht ik een pop uitkiezen bij mezelf, dan zou ik deze kiezen:zoveel verschillende texturen en kleuren, dat moet plezant zijn om te knuffelen.

Daaag Wodan, het ga je goed bij je nieuwe vriendje Wodan! (ja, Wodan is een pop voor een jongen die Wodan heet.  Tof he, als je als peter op zo’n idee komt om een pop van je doopnaam te laten maken?)

23 gedachtes over “Wodan

 1. Da(s)tof zegt:

  Hij ziet er super uit! De scheve helm en het plukje haar dat er nog vanonder uit komt piepen, riempje, schoenen en een zeer felle broek,… allemaal details die hem nog geweldiger maken. Ik heb nog nooit zo’n stoere en tegelijkertijd knuffelbare viking gezien. Leuk idee en heel mooi uitgewerkt!

  Like

 2. Liesbeth zegt:

  die ziet er zo heerlijk knuffelig uit. Echt mooie poppen maak je hoor ! Als ik de Lotto een keertje win bestel ik gelijk een hele verzameling. Ze zijn zo mooi dat een mens amper kiezen kan 🙂

  Like

 3. Marieke mama van Wodan zegt:

  Wodan is écht geweldig. Onze Wodan heeft hem zojuist kado gekregen van zijn lieve peter!
  Knap werk, prachtige viking! Hij is ook héél mooi afgewerkt en je hebt echt wel veel aandacht besteed aan de details!
  We love Wodan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s