Cowboy hilde.

Wie mij kent weet dat dit een geposeerde foto is, want ik naai op blote voeten. Maar dat is wel zo handig, botten over uw broek trekken, dan blijft uw broek modderloos, en dat is hier nodig. 

Ik poseer nog even verder:

Ge ziet, ik kan niet alleen vrouwelijk zijn,maar ook erg mannelijk, Ik ben precies een cowboy, met dat geruite hemdje, mijn botten en mijn jeans. Dat was niet echt de bedoeling om er zo uit te zien. Maar stoer ben ik wel: die dikke vette harige spinnen die hier met hun 20cm (20 hé!!!) hoge poten rondkoersen mep ik met mijn botten gewoon plat! Ja, het spijt me, maar als ze zich tonen aan mij gaan ze er genadeloos aan! 

Het bloesje is hetzelfde als wat ik voor mijn smalle vriendin maakte, maar een maatje groter dus en het zit als gegoten. Een geel bloesje met roze knopen. En ja, dit is mijn naai-atelier. Ik toon alles nog wel eens in detail als ik iemand vind die mooie etiketjes kan schrijven voor op mijn lades/en als die osb-plaat-met-witte-plakband (improvisatie om het stof uit de schouw toch enigzins weg te houden) vervangen is door iets. Naast mij op de foto ziet u ook één van mijn naaimachines. Dit is een verjaardagskado van mijn schoonmoeder. Het is de Singer met trappedaal die nog van haar moeder is geweest, compleet met gebruiksaanwijzing en prullaria in de kleine ladetjes. Wat een prachtig meubel!

Ge zult mij dus niet horen klagen als de electiciteits hier uitvalt. Laat de stormen maar komen, ik ben voorbereid!

En nu moet je mij excuseren, ik moet precies wat vrouwelijks gaan naaien met die prullaria uit die ladetjes…

17 gedachtes over “Cowboy hilde.

 1. Da(s)tof zegt:

  Wauw, ik wou dat ik zo’n atelier had! Die kast met stofjes alleen al steekt mijn ogen uit. De naaimachine is prachtig, net een kunstwerkje. En ik ben al benieuwd naar welke leuke poppen/karaktertjes die stapel lijfjes op de tafel gaan worden.

  Like

 2. oon zegt:

  Vermiljoens stoffentrol :)))

  DIe singer doet pijn aan mijn hart. Ik had er ook zo een, ook met allerlei prullaria in de laatjes, en ik heb dat weggegeven, uiteraard voor ik geïnteresseerd geraakte in naaien. Spijt dat ik daar al van gehad heb…
  En verder ben ik uiteraard heel benieuwd naar dat prachtige landgoed van jullie.

  Like

 3. Lies zegt:

  Patattenvelden, gele cowboybloeskes, paspoppen die levend worden,naaiende cowboys, manmanman, wa gaan we hier nog allemaal te zien krijgen? Ik ben eigenlijk niet zo’n bloezekesmens maar dees vind ik wel wreed schoon!

  Like

 4. griet zegt:

  Hij hebt een leven in een andere wereld. Waar ik zo graag eens even deel wil van uitmaken.
  Ik heb in de klas nog heel oude wandplaten gevonden die super zouden staan-hangen in jouw huis.

  Like

 5. fleurfatale zegt:

  goh, die spinnen, dat zijn exemplaren van eeneeuw oud zeker, griezel!!! (toch fijn dat je de foto van die poten hier niet post!
  maar ja zo’n sew saloon, daar moet je dan de spinnen bijpakken hé!
  (laarzen en bloesje staan je trouwens beeldig!)

  Like

 6. Diane zegt:

  Tante Hilde,
  Waarom bespan je die plaat niet met een mooie lap stof? En als je er wat schuimplastic of zoiets onder doet heb je gelijk een bord om dingetjes op te prikken… Dan ziet het er alvast leuk uit want het kan natuurlijk jaren duren voordat die plaat weg is..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s