Recykleren

Boomie recykleert en ik doe mee. Ik ben de voorlaatste van haar recykleer 14-daagse, de bedoeling is om iedereen warm te maken om afgedankte spullen ter herbruiken. Ik doe dat graag, op rommelmarkten zolders, in kringloopwinkels en ’t spit rondhangen. Ik heb het eerder al eens gedaan, kleedjes van oude hemden , een rok uit een schort. Deze keer weer iets voor de meisjes.

In’t kort: 1. koop een lelijke mantel met een mooie kleur  2. ontmantel de mantel  3. stik het weer aaneen tot een overgooier 4. steek er een schoon kind in

 

 Om een echte handleiding te schrijven, dat is wat onnozel, want geen enkele jas is dezelfde, maar ik kan jullie uitleggen hoe ik het bij deze gedaan heb:

De rug van de jas had een soort ingestikte tailleband: die wou ik herbruiken in het voorpand van de overgooier. Het patroon (ik gebruikte een goed passend kleedje ipv een papieren patroon) legde ik ondersteboven op de rug van de jas, zodat de taillestrook ook op de hoogte van de taille van het kleed kwam te liggen.  Toevallig kwam de breedte van het kleed net uit met de deelnaden van de jas. De voering van de jas knipte ik weg…

Het rugpand van het kleed wou ik uit het voorpand van de jas maken. Maar het werd te ingewikkeld met die jasvoering die in de weg zat en met die schamele knopenrij. Een ritssluiting op de rug was mijn volgend plan, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig, omdat de stof wel wat meerekt en mijn smal kind daar wel zo inraakt. Dus knipte ik de mouwen van de jas los, stikte de gecurvde deelnaden recht, en maakte een achterpand.  De schouderriemen haalde ik ook ergens uit. Ik tornde de borstzakken los en stikte die op het voorpand van het kleed. En met een nieuwe voering van een nieuw stofje was het klaar.

 

Op het einde restte mij dit : een hoopje voor de vuilbak, een afgewerkte jurk en een stapeltje stofjes waar ik nog wel iets mee kon doen.

yep, je begint mij te kennen:

 

 

 

28 gedachtes over “Recykleren

  1. Lies zegt:

    Prachtig gerecykleerd, helemaal een in deze herfst dat kleurtje -denk ik toch, heb het precies al veel gezien – maar geen enkele keer op een kledingstuk dat zo mooi is als dit… Ik ben fan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s