Pop nr 147 : Wodan De Tweede

Uit nieuwsgierigheid heb ik even een opzoeking gedaan: van 25oktober 2010 tot 25oktober 2011 zijn er 2 jongens geboren in Vlaanderen die de naam Wodan kregen. En waarom wil ik dat weten? Welja, vlak nadat ik de eerste Wodan-pop gemaakt had, kreeg ik de vraag om nog zo eentje te maken. Omdat de naam Wodan niet frequent voorkomt, was er zelfs eventjes twijfel of het niet over dezelfde baby ging. En nee, ik maak nooit twee dezelfde poppen, zeg zelf maar of het dezelfde Wodan is of niet:

Deze keer heb ik geen nep-pels gebruikt voor zijn baard. De baard is gehaakt en dan vastgenaaid op zijn gezichtje.

Voor de kleuren moest ik me baseren op de doopsuikerkaartjes van Wodan, met bruin en blauw.

De vorige Wodan-pop had maar één oog, bij deze pop wou ik zijn ene oog verbergen onder lang haar, maar dat was echt zo een raar zicht dat ik toch maar ik hem toch maar gewoon twee ogen gegeven heb. Om hem wat vriendelijker te maken kreeg hij zelfs wimpers erbij en dát is een voorrecht dat eigenlijk alleen de meisjes-poppen krijgen. Zeg nu nog dat Wodan De Tweede geen unieke pop is, de enige jongens-pop met wimpers!

Conclusie: de échte Wodans, de babytjes dus, zo zijn er maar twee in Vlaanderen geboren afgelopen jaar.  En allebei hebben ze een unieke Wodan-pop!

13 gedachtes over “Pop nr 147 : Wodan De Tweede

  1. Nomi zegt:

    beginnu wel heel beneiuwd te wordne over de heel echtheid van die floriaan… maar ik vertrouw maar op tante hilde dat het bij de oren en tepeltjes is gebleven! mooie wodan, maar die eerste is mijn favoriet!

    Like

  2. caroline zegt:

    Floriaantje is heeeeeel echt, wie wil komen kijken, mag altijd eens komen spelen bij de poppenvadertjes. (die daar niet mee omgaan zoals een poppenmoedertje maar hun Floriaantje iets hardhandiger laten weten dat ze hem heel graag zien…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s