De trein-trui.

Stiekem een trui breien voor uw man, dat moet op de trein gebeuren. Ik nam weer mijn naalden 7, een breiboekje van Bergère, bestelde de wol (26 bollen! dure kost!) en begon eraan op de trein. Maar na enkele treinritten besefte ik dat ik niet op tijd zou klaarspelen voor Kerstmis en moest ik ‘bij de kachel’ verderbreien. Hoe je dat dan stiekem doet met je man naast je in de zetel? Ik legde het breiboekje op mijn schoot met de verkeerde bladzijde opengeslagen en moest dan alleen de oudste zoon ontwijken (‘Oh, is dat voor mij? Ik vraag toch al lang zo een trui, maar deze kleur vind ik wel niet zo mooi!) . Na 30 avonden was het klaar. Echte liefde noem ik dat, al mijn treinritten, middagpauzes en avonden opgebreid aan een enorme trui. En terwijl ik bezig was, maakte ik plannen om voor die oudste zoon dan toch ook maar iets te beginnen.  Want mijn liefde voor hem is even groot. En voor ook van mijn dochters natuurlijk, gelukkig duurt de winter nog lang…

Hierbij geef ik u enkele sfeerbeelden van de betreffende trui gedurende afgelopen 3 weken:

Het begon hier: op de rugleuning van een stoel:

Vervolgens deze – gezien het vervolgverhaal – nogal schappelijke plaats:

Daarna lag hij hier:

En toen kreeg hij de doodsteek: aarrggh!!! een gebreide trui met z’n kraagje aan een kapstok!!!

Wie was nu de schuldige voor al deze verplaatsingen? Zeker en vast zijn eigenaar niet, die vindt het voorlopig niet koud genoeg. Het is dan ook een écht héle dikke en zware trui. Het was een klein jaloers jongetje:

 

20 gedachtes over “De trein-trui.

 1. de Oontand zegt:

  Een treintrui, joehoe! Dat heb ik ook 2X gedaan toen ik zwanger was van mijn dochtertje, maar zoveel bollen wol had ik toch niet nodig. En zo geheim gehouden, sjiek zeg. Ik zou ook wel onnozel worden moest ik hem aan de kapstok zien hangen, maar toch wel leuk dat er al iemand jaloers is op de trui!

  Like

 2. sunnymoon zegt:

  Is dat van die Naturelle – wol van Bergère de France? Want die is inderdaad erg zwaar en superwarm, heerlijk! Ik heb er een sjaal mee gemaakt maar die is enkel draagbaar als het vriest, zo warm… en mega-gezellig.

  Like

 3. ruth zegt:

  Lieve Tante Hilde, eigenlijk vind ik dat je zeer mild bent voor je niet-trui-dragende-man wetende dat het een met veel-liefde-en-geduld-gemaakt-exemplaar is. Gelukkig vriest het nu en zal hij andere excuses moeten zoeken, want super mooi is hij zeker en vast!

  Like

 4. ellen zegt:

  Wist je dat vissersvrouwen vroeger blijkbaar een haar van zichzelf mee in de trui of sjaal van hun visser breidde? Om zeker te zijn dat hij terugkwam van zee. Schoon verhaal he? Misschien een tip voor 't volgende breisel 🙂
  Jouw brei-foto's geven altijd zo'n brei-goesting. Ik zou nekeer moeten checken of ik het nog kan. Maar fietsen en breien, dat gaat volgens mij niet zo goed samen….
   
   

  Like

 5. rokodil zegt:

  Dat vind ik zo spijtig aan een grote trui breien ( buiten dat het veel langer duurt natuurlijk!), het is soms duurder dan er eentje in de  winkel te kopen! Het ziet er wel een super trui uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s